Šport > Nogomet
1749 ogledov

Šeško nezadovoljen s tem, kar mu je napravil hrvaški soigralec: "Bil sem jezen"

Benjamin Šeško Profimedia
Šeško ni skrival nezadovoljstva nad potezo hrvaškega nogometaša.

Seveda so si želeli vseh treh točk, s katerimi bi si v izjemno izenačeni skipini E na stežaj odprli vrata izločilnih bojev lige prvakov, a na koncu se je moral salzburški Red Bull na gostovanju pri Dinamu zadovoljiti z delitvijo točk, saj se je tekma končala z rezultatom 1:1.

Rdeči biki tako trenutno držijo drugo mesto na lestvici, ki še prinaša napredovanje, a z vsega dvema točkama več od Milana in Dinama, do konca skupinskega dela pa jih čaka še domači obračun s Chelseajem ter verjetno celo ključna tekma skupine, gostovanje v Milanu.

Carlo Ancelotti Liga prvakov, 4. krog Šport Real s težavo do točke v Varšavi, Šeško remiziral v Zagrebu

Čeprav je bil na izjemno izenačeni tekmi Dinamo boljši tekmec, so vseeno Salzburžani nezadovoljni zapustili Maksimir, saj so izpustili priložnost, da bi zadržali prvo mesto na lestvici ter še nekoliko pobegnili zasledovalcem.

Še posebej nezadovoljen pa je bil odlični slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki se po desetih tekmah in 504 minutah igre v ligi prvakov še ni uspel vpisati med strelce, obenem pa je bil izjemno razočaran nad potezo svojega hrvaškega soigralca Luke Sučića.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji mu je namreč odvzel žogo, potem ko se je Šeško že pripravil, da sam izvede prosti strel pred vrati Salzburga. Znotraj kluba so namreč dogovorjeni, da prosti streli z leve strani pripadajo desničarju Šešku, ki na treningih odlično zadeva s podobnih situacij. A tokrat mu levonogi hrvaški nogometaš tega ni pustil ter je sam žogo poslal mimo gola.

Po tekmi je tako za Sportklub v pogovoru z Rokom Viškovičem odprl dušo. "Seveda sem bil jezen. Imamo svoj plan. Napisano je, kdo izvaja proste strele. Na treningih to treniram, zabijam gole. Določen sem za izvajanje prostih strelov z leve strani. Od nikoder se je vzel soigralec in mi prostega strela ni dovolil izvajati. Sodnik mi je rekel, naj postavim žogo na tla, kar sem tudi naredil, potem pa mi je soigralec žogo kar vzel. Ne vem, ali bi kaj dosegel, če bi vztrajal pri svojem…"

Šeško se je tudi med samo igro nekajkrat odlično odkril, toda soigralci ga tokrat niso poiskali. "Da, to je tudi res. O soigralcih ne bom govoril slabo. Vsak si želi zabiti gol, ampak sebičnost za ekipo ni dobra. Nogomet je ekipen šport. Treba je igrati skupaj do zadnjega in skupaj zmagati." Tako veliki slovenski nogometni dragulj še naprej ostaja brez zadetka v ligi prvakov.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia

"Spet sem imel nekaj priložnosti, a očitno bom za prvi gol potreboval še kanček sreče. Da pridem v pravo akcijo in zabijem. Verjamem, da se bo to prej ali slej zgodilo. Ne smem preveč razmišljati o tem in se sekirati. Gol bo že prišel. Videti je, kot da mi ni dovoljeno, da bi zabil tudi v Ligi prvakov, ampak verjamem, da bo ta gol prej ali slej prišel. Ne vem, kdaj, ampak zdaj se osredotočam le na naslednje tekme. Upam, da bo že na naslednji prišel."

Celoten pogovor s Šeškom o nastopih v ligi prvakov, slabši strelski formi, sebičnosti soigralcev pri Salzburgu in tudi slovenski reprezentanci oziroma žrebu kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo 2024 si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.