Šport > Nogomet
875 ogledov

Silvio Berlusconi prevzel nov klub

Silvio Berlusconi Instagram
Silvio Berlusconi je kupil italijanskega tretjeligaša. Z njim v paketu prihaja tudi Adriano Galliani.

Silvio Berlusconi ne more brez nogometa. Italijanski politik ter nekdanji predsednik vlade je bil 31 let glavni mož AC Milana, iz katerega je napravil enega izmed najboljših klubov v zgodovini nogometa. Za sebe je rad govoril, da je najtrofejnejši predsednik vseh časov. Po prodaji Rossonerov Kitajcem (ki so na čelu Milana zdržali komaj eno leto) se je Il Cavaliere ponovno odločil zaplavati v nogometne vode.

Berlusconi je namreč na svoj 82. rojstni dan kupil tretjeligaša Monzo za 3,5 milijonov evrov od Nicole Colomba, sina Felicea Colomba, tudi nekdanjega predsednika Milana. Seveda pa si ne moremo predstavljati Berlusconija v nogometu brez njegove desne roke Adriana Gallianija, ki bo postal generalni direktor Monze, v kraju kjer je tudi rojen.

"Uresničile so se mi sanje! Monza je klub, za katerega sem navijal kot deček in ga vedno spodbujal. Hvala Silviu, da mi je izpolnil te sanje. Moja naslednja želja je, da dočakam tekmo Milan:Monza v Serie A. Teoretično je to mogoče že leta 2020, ker želimo klub čim hitreje pripeljati do prve lige. Bil sem 31 let na posoji v Milanu, zdaj pa sem ponovno spet doma," je bil navdušen Galliani.

Berlusconi ima 82 let, Galliani pa 74, toda to ju ne ovira pri njunem novem projetktu. V klubu bo na mestu predsednika ostal Nicola Colombo, saj je Berlusconi zadovoljen z njegovim vodenjem.

"Ne pričakujte takoj, da bo Lionel Messi zaigral v Monzi, toda zagotovo bomo za začetek nekoga pripeljali," je poudaril Galliani, italijanski mediji pa že ugibajo, da bi lahko klub okrepil legendarni Kaka.

Monza sicer nima bogate zgodovine, nikoli ni igrala v Serie A, toda s prihodom starih lisjakov je vse mogoče. Njen najbolj znan aktualni igralec je Reginaldo, ki je včasih igral za Fiorentino. Čeprav ni nikoli beležila večjih rezultatskih uspehov, je v Monzi igralo kar nekaj legendarnih nogometašev, kot so Daniele Massara, Alessandro Costacurta, Maurizio Ganz, Pierluigi Casiraghi, Luigi Di Biagio, Christian Abbiati ter Patrice Evra.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.