Šport > Nogomet
4310 ogledov

Šimundža Hrvatom nalil čistega vina: "Nisem Hrvat, sem Slovenec!"

Ante Šimundža Profimedia
Slovenski strateg se je zaradi naslednje tekme Dinama Zagreba v kvalifikacijah za Ligo prvakov znašel v središču hrvaških medijev.

Potem ko jim je v prejšnjem krogu žreb namenil makedonskega Škupija, zagrebški Dinamo tokrat ni imel tolikšne sreče, saj ga predzadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov čaka zelo trd oreh v obliki bolgarskega Ludogoreca, katerega trenira slovenski trener Ante Šimundža.

Prav slednji pa je bil pred torkovim večerom, ko se bosta ekipi prvič spopadli v bolgarskem Razgradu, v središču hrvaških medijev, saj so ga zaradi očeta, ki se je rodil v Splitu, želeli razglasiti kar za "svojega", a je Šimundža nemudoma razjasnil situacijo.

Ante Šimundža | Avtor: Profimedia Profimedia

Na novinarski konferenci dan pred tekmo, kjer je bilo seveda govora o velikem spoštovanju, ki ga goji do svojega naslednjega nasprotnika, ter o podobnih temah, je Šimundža hrvaškim medijem nalil čistega vina ter odpravil vse nejasnosti, ki so se zadnje dni pojavljale po hrvaških medijih.

"Nisem niti Hrvat, niti polhrvat, jaz sem Slovenec! Ja, oče mi prihaja iz Splita, toda rojen sem v Mariboru, celo življenje živim v Sloveniji, tako da se počutim zgolj kot Slovenec, čeprav imam nekaj vez s Hrvaško," je bil neposreden Šimundža, kateremu bo v torek zvečer nasproti stal prav človek, katerega je pred leti zamenjal v Ljudskem vrtu kot glavni trener Maribora.

Dinamo namreč vodi hrvaški strateg Ante Čačić, ki je pred devetimi leti prevzel vodenje Maribora in takrat leta 2013 popeljal Vijoličaste do skupinskega dela Evropske lige, a se je zaradi slabih predstav v domačem prvenstvu in tudi kasneje v Evropi moral hitro posloviti in njegovo mesto je prevzel Šimundža, ki mu je uspelo preporoditi ekipo.

Ante Čačić | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupino Evropske lige mu je uspelo končati na drugem mestu, s čimer je prvič v zgodovini kakšnemu slovenskemu predstavniku uspelo napredovati iz skupinskega dela evropskih tekmovanj. Maribor je tako prezimil v Evropi, nato pa izpadel proti kasnejšemu prvaku Sevilli.

Naslednje leto pa je Šimundži v Evropi uspel še korak dlje, kot prejšnje leto Čačiću, saj se je z Mariborom uvrtil v skupinski del Lige prvakov. Podobne cilje pa ima tudi tokrat. Serijska prvaka Bolgarije in Hrvaške si namreč oba želita nastopa v skupinskem delu Lige prvakov, potem ko sta si z zmagama v prejšnjem krogu že zagotovila vsaj nastop v skupinskem delu Konferenčne lige.

Arijan Ademi Škupi Dinamo Zagreb Liga prvakov Šport Dinamo trepetal v Skopju, Slovenca srečna z Irske

Potem ko je z Muro osvojil naslov državnih prvakov ter svoje moštvo popeljal v skupinski del Konferenčne lige, kjer je padel celo sloviti Tottenham, je bil pripeljan v Razgrad ravno z namenom, da naredi Ludogorec korak naprej tudi v Evropi. Državni naslov je osvojil brez večjih težav, ali pa bo enako uspešen tudi glede evropskih ciljev?

Prvi dvoboj med Ludogorcem in Dinamom se bo v torek v Razgradu začel ob 19.45 in zagotovo bo ponudil že nekaj odgovorov na prejšnje vprašanje.

Komentarjev 3
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 19:07 02.avgust 2022.

    Čestitam ti in sem ponosen nate Ante Šimundža. Če bi imeli več takih kot si ti bi Slovenija bila v blagostanju. Hvala.

  • Ruth_Fortier 11:05 02.avgust 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • alen04 10:57 02.avgust 2022.

    Ante, to mi deli miška mala!!!! Ustaše si nabil na penis!!!! Bravo!!!!

Sorodne novice