Šport > Nogomet
29 ogledov

Sindikat s posojilom na pomoč Rudarju

Rudar Velenje Maribor Jernej Javornik Saša Despot
V pomoč nogometnemu klubu Rudar Velenje, ki se sooča z velikimi finančnimi težavami, bo na pomoč s posojilom priskočil tudi sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins).

Vodstvo velenjskega Rudarja se je zavezalo, da bo klub vse finančne obveznosti do zaposlenih poravnal do 31. marca.

Velenjski nogometaši so pred nadaljevanjem Prve lige Telekom Slovenije, 23. krog bo na sporedu 27. februarja, na devetem mestu z 22 točkami. 

Vendar položaj v klubu, pa ne zaradi trenutnega vrstnega reda, dobrih 14 dni pred tekmo s Krškim, ni niti najmanj obetaven, saj igralci in člani strokovnega vodstva niso dobili plač že vse od septembra. V reševanje težkega položaja je že nekaj časa vključen tudi Spins.

Solidarna podpora kolegov

"Z igralci smo v stikih že tri, štiri mesece, sestali smo se tudi s predsednikom kluba Mitjo Kamenikom. Prav danes smo s strani vodstva kluba dobili sklep izredne seje upravnega odbora NK Rudar Velenje, ki je bil v četrtek. V njem se klub zavezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da se bo finančno stabiliziral in poravnal finančne obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb do 31. marca 2016. S 30 tisoč evri posojila, to so sredstva, ki so bila zbrana na osnovi članarin naših članov, bo na pomoč priskočil tudi Spins, tako da lahko rečemo, da slovenski nogometaši solidarno podpirajo Velenjčane. Sicer pa so velenjski nogometaši izrazili željo, da končajo sezono, vendar ne izključujejo stavke, če se zadeva ne bo premaknila. Rudar drugih dolgov, razen do igralcev in članov strokovnega vodstva, nima, celotni znesek pa je okoli 200 tisoč evrov," je pomoč velenjskemu nogometnemu prvoligašu obljubil Dejan Stefanović, predsednik Spinsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.