Šport > Nogomet
25 ogledov

Sir Alex: "RvP ob bok Cantonaju, Becksu"

Van Persie Manchester United Aston Villa Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Trener Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, se je po osvojitvi 20. naslova angleškega prvaka v zgodovini kluba poklonil najboljšemu strelcu rdečih vragov Robinu van Persieju. Nekdanjega kapetana Arsenala, ki je pred začetkom sezone "prebegnil" na severozahod Anglije, po fantastičnem debitantskem letu Ferguson že uvršča med legende kluba.

Sir Alex Ferguson je po hat-tricku Robina van Persieja, ki je Manchester Unitedu prinesel jubilejni 20. naslov angleških prakov, vpliv Nizozemca v njegovi prvi sezoni primerjal s tistim, ki sta ga na klub imela Éric Cantona in David Beckham.

29-letni Nizozemec je v letošnji sezoni, svoji prvi na Old Traffordu, zabil 24 golov in je trenutno prvi strelec lige. Otrok Feyenoorda je "odgovoren" za kar tretjino vseh zadetkov, pod katere so se letos podpisali rdeči vragi, veliko vprašanje pa je, če bi Fergusonu brez velike okrepitve uspelo s prestola izriniti mestne rivale Manchester City.

"V smislu vpliva, ki ga je imel, je imel največjega od vseh, vsaj kolikor se jaz spomnim," je po tekmi dejal Ferguson, ki je z Unitedom osvojil 13. naslov od ustanovitve Premier League. "Éric Cantona je bil neverjetno vpliven igralec, bil pa sem zelo, zelo srečen, da sem imel v svojem času nekaj fantastičnih napadalcev, verjetno kakšnih deset. Mislim, da smo od Robina veliko pričakovali, ker je lansko leto pri Arsenalu igral senzacionalno. Lani smo ga lahko videli in vedeli smo, da bi se lahko vklopil v naše moštvo. Nikoli nas ni razočaral."

Ko se 28 milijonov zdi kot drobiž

Van Persie je Unitedu naslov prinesel v stilu, z izjemnim volejem, podobnim, kot ga je zabil v svoji zadnji sezoni v Londonu, ko je prek hrbta pričakal visoko podajo Wayna Rooneyja in žogo z izvrstnim strelom poslal ob vratnico Astona Ville. 28 milijonov evrov, kolikor jih je United zanj plačal pred začetkom sezone, se zdaj zdi kot kraja pri belem dnevu.

"Od vseh izjemnih golov, ki smo jih zabili skozi leta, od Davida Beckhama do Oleja Gunnarja Solskjaerja, Érica Cantonaja, se jim je ta gol pravkar pridružil. Nocoj je bil neverjeten," je še dodal Ferguson.

Njegov varovanec je s hat-trickom na lestvici strelcev prehitel kontroverznega člana Liverpoola Luisa Suáreza, po takšni predstavi pa je seveda postal glavni favorit za nagrado zlati čevelj v Premier League, ki jo je s 30 zadetki osvojil že lani v svoji poslovilni sezoni pri Arsenalu.

Van Persie je ob Suárezu in Garethu Balu (Tottenham) med favoriti tudi za naslov igralca leta po izboru sindikata nogometašev (PFA) in angleških novinarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.