Šport > Nogomet
13 ogledov

Razočarani Mancini čestital Unitedu

roberto mancini Reuters
Trener Manchester Citjya Roberto Mancini je po bolečem porazu proti Tottenhamu, ki je v nedeljo v Londonu slavil s 3:1, izrazil skrb za svoje delovno mesto. Na seznamu možnih zamenjav naj bi se poleg Jürgena Kloppa (Borussia) in Manuela Pellegrinija (Málaga) znašla še Diego Simeone (Atlético Madrid) in Carlo Ancelotti (PSG).

Aktualni prvak angleške Premier lige Manchester City po porazu proti Tottenhamu (1:3) za vodilnim Manchester Unitedom zaostaja debelih 16 točk. Rdeči vragi so v ponedeljek premagali Aston Villo in si že zagotovili naslov angleških prvakov.

Mancini se po vnovični neprepričljivi sezoni na evropskih zelenicah zaveda, da so mu dnevi šteti. Sinjemodri bodo 11. maja zaigrali v finalu pokala FA, kar bo Mancinijeva zadnja priložnost, da se reši pred debaklom. ''Nisem zadovoljen, sam rad osvajam naslove,'' je povedal Mancini. ''To je bil naš cilj. S sezono nisem zadovoljen, saj si vedno želim maksimuma,'' je dodal Italijan, ki se ne strinja, da bo v finalu pokala šlo za ''življenje'' ali ''smrt''. ''Lahko smo drugi. Če to ni dovolj, potem bi morali vsi trenerji izgubiti službo,'' je dejal Mancini.

''United ni boljša ekipa''

Meščani imajo pred topničarji, ki zasedajo tretje mesto angleške lige, pet točk prednosti, a tudi tekmo manj. Mancini je še enkrat zatrdil, da po kvaliteti ne zaostajajo za nobeno ekipo. ''Ko smo v zadnjih treh letih igrali z Unitedom, smo vedno igrali bolje, tudi če smo izgubili. Razlog za takšno razliko je odnos. Bolj so si želeli. Sezono so začeli z željo, da zmagajo. Veliko je razlogov za naše porazov, toda poudarjam, zaslužijo si zmago,'' je povedal 48-letnik, ki se je z izgubo naslova sprijaznil že pred tedni. ''Niso boljša ekipa, vendar si zaslužijo naslov. Vsega je bilo konec pred tremi, štirimi tedni. Kaj lahko naredimo? Lahko jim samo čestitamo. Ko zmagaš, si zaslužiš zmagati. V nogometu potrebuješ nekaj sreče, tako kot v življenju. Oni niso zmagali s srečo. Imeli so boljši odnos, ker so lani izgubili,'' je zaključil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.