Šport > Nogomet
10750 ogledov

Situacija je resna, nekdanji slovenski selektor v težkem stanju v bolnišnici

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Slaviša Stojanović Saša Despot
Sloviti slovenski nogometni trener Slaviša Stojanović je po težavah s koronavirusom pristal v bolnišnici na respiratorju, po poročanju tujih medijev naj bi bila situacija zelo resna.

Po poročilih bolgarskih in srbskih spletnih portalov naj bi se trener Levskega iz Sofie, Slovenec Slaviša Stojanović, znašel v bolnišnici zaradi hudih težav s koronavirusom.

Nekdanji slovenski nogometni selektor naj bi bil v bolnišnico zaradi okužbe sprejet že pred dnevi, saj je bil njegov test pozitiven že 30. marca, zdravniško osebje pa mu je preventivno predpisalo nekajdnevni medicinski nadzor.

Slaviša Stojanović | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Prve ocene so bile precej optimistične, Stojanovićevo stanje pa povsem stabilno, zdaj pa naj bi se vse skupaj precej poslabšalo, priključiti pa so ga morali celo na respirator.

Stojanović naj bi bil sicer eden izmed treh članov bolgarskega kluba, ki so bili na zadnjih testiranjih pozitivni, saj sta se s koronavirusom okužila tudi dva njegova nogometaša.

Slovenec je sicer klop bolgarskega velikana znova zasedel leta 2020, ko je hkrati prevzel tudi funkcijo klubskega direktorja, pred tem pa je tekom svoje bogate trenerske kariere vodil še Livar, Domžale, Celje, srbsko Crveno zvezdo, belgijski Lierse, kitajski Changchun, latvijsko Rigo ter slovensko in latvijsko nogometno reprezentanco.

Slaviša Stojanović | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Svoje največje uspehe je dosegel na klopi Domžal, ko je med leti 2006 in 2008 dvakrat zapored postal slovenski prvak ter osvojil en slovenski superpokal, državno prvenstvo pa je osvojil tudi leta 2014 s Crveno zvezdo.

Na klopi slovenske nogometne reprezentance se je zadržal dobro leto, potem ko je 24. oktobra 2011 zamenjal Matjaža Keka, odstopil pa 9. decembra 2012.

Nekdanjemu slovenskemu selektorju želimo čim hitrejše okrevanje!

 

Komentarjev 2
  • Ender3 12:41 04.april 2021.

    To nikakor ni dobro, želim mu uspešno okrevanje 🙏🙏

  • JZekspert 10:49 04.april 2021.

    Skoraj vse te, globalno organizirane novice, brez izjeme - o znanih osebnostih, ki prebolijo covid, umrejo za covidom, ki zbirajo maske, opozarjajo, ipd. so delo PR agencije za globalne laži: Hill & Knowlton, projekt celebrities... najela jih je pa kar ...prikaži več SZO, vsem na očeh!? Prej so pa delali za azbest, tobačno, svinec v bencinu, za napad na Irak (ponarejen 'umor nedonošenčkov'), vse, kar hočete - nagnusnega in pokvarjenega...Kdor tega še vedno- do zdaj ni dojel, je prekleto naiven!