Šport > Nogomet
835 ogledov

Podoživite Iličićev genialni zadetek na tekmi z Rusijo!

Josip Iličić Profimedia
Slovenski nogometaši so v Rusiji izgubili z 1:2, a so vseeno prikazali zelo dobro igro ter poskrbeli za najlepši trenutek na tekmi.

Slovenski nogometaši so uspešno odprli boje za preboj na Svetovno nogometno prvenstvo. Po domači zmagi nad velesilo Hrvaško so tokrat odlično parirali še enemu favoriziranemu nasprotniku, a se na žalost iz Rusije vrnili praznih rok.

Josip Iličić Ostali praznih rok Šport Ruski obrambni zid zdržal vse nalete Slovenije

Rusi na sami tekmi niso bili boljši od Slovencev, a so preko izjemno učinkovitega Artjoma Dzjube, ki je kar dvakrat premagal nemočnega Jana Oblaka, kaznovali vse napake v zadnji vrsti Slovenije ter si priigrali neulovljivo prednost.

Izjemni Rus je tako dosegel še svoj 29. gol v državnem dresu. Tako je vse bližje ruskemu rekorderju Aleksandru Keržakovu (30). Še iz časov Sovjetske zveze je sicer na vrhu Ukrajinec Oleg Blohin z 42 goli.

Artjom Dzjuba | Avtor: Profimedia Profimedia

A kljub temu da je bil Dzjuba prvo ime dvoboja, pa s tekme najbolj odmeva trenutek genijalnosti slovenskega nogometnega virtuoza Josipa Iličića, ki je s prekrasnim zadetkom poskrbel za najlepši trenutek tekme.

Nogomet je resnično prekrasna igra, ko imaš v svojih vrstah takšnega velemojstra...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice