Šport > Nogomet
4146 ogledov

Škandal! Toliko je v resnici star najmlajši strelec v zgodovini lige

Gourav Mukhi Reševalni pas/Twitter
Nevsakdanji incident se je zgodil v indijski nogometni ligi. Gourav Mukhi je za Jamshedpur FC zabil svoj prvi prvenstveni zadetek ter s 16 leti postal najmlajši strelec v zgodovini lige. Vse lepo in prav, če le ne bi bil 12 let starejši.

Jamshedpur FC je v gosteh pri vodeči ekipi indijske lige, Bengaluru, v novembru osvojil točko po zadetku najmlajšega strelca v zgodovini indijske lige, kateremu je čestital tudi največji zvezdnik vodilne ekipe, Tim Cahill.

"To je največji trenutek v tvojem življenju," je sporočil veliki avstralski nogometni zvezdnik "mlademu" Gouravu Mukhi, ko je ta zabil svoj prvenec.

Na straneh Jamshedpur FC-a in indijske lige je Mukhi naveden še kot kadet kluba. Rojen naj bi bil 4. maja 2002 in je star 16 let, kljub temu da ga krasijo brki "v stilu Miše Kovača". Verjetno so ga dobro redili, s puberteto je zaključil nekoliko predčasno in do nedavnega nihče ni posumil v te podatke.

Nato pa je Indijska nogometna zveza le začela s preiskavo in prišla do šokantnega zaključka... Mukhi je bližje tridesetim, kot pa najstniškim letom! Izkazalo se je, da je star 28 let ter da ima datum rojstva izpisan celo na svojem Facebook profilu, katerega ni nihče preveril.

Mukhi je prejel šestmesečno prepoved igranja, indijski Telegraph pa navaja, da naj bi bil Mukhi že leta 2015 odstranjen iz trening kampa indijske U16 reprezentance, saj naj bi sumili, da je prestar.

Pes prepreči zadetek Video Šport Pes z obrambo preprečil zadetek Egipčanska liga Video Šport Spletni hit: Ko vratar na polovici igrišča igra z roko, a ni nikomur mar Tumelo Khutlang Video Šport Spletni hit: Najslabših deset sekund v zgodovini nogometa
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.