Šport > Nogomet
3 ogledov

Školnik: Verjamemo v napredovanje

Dejan Školnik bo novo priložnost iskal na Madeiri. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Aktualni slovenski nogometni prvak NK Maribor se bo jutri pomeril v drugi tekmi drugega kola kvalifikacij za ligo prvakov proti Witu iz Tbilisija.

Aktualni slovenski nogometni prvak NK Maribor se bo jutri ob 20.45 na domačem Ljudskem vrtu pomeril na drugi tekmi drugega kola kvalifikacij za Ligo prvakov proti gruzijskemu prvaku Witu iz Tbilisija. Mariborčani so na prvi tekmi, ki so jo odigrali v gosteh, remizirali z rezultatom 0:0, tokrat pa za napredovanje obvezno potrebujejo zmago, ki jo ob podpori domačega občinstva in zveste navijaške skupine Viole tudi obljubljajo.

"Čaka nas zelo težka tekma, to smo lahko videli že v Gruziji. Nasprotnik je zelo kvaliteten, zato moramo biti maksimalno skoncentrirani in pripravljeni na vse," je v pogovoru povedal Dejan Školnik, sicer vezni igralec Mariborčanov. "Stanje v ekipi je odlično, kar se poškodb tiče, samo Dejan Mezga še ne bo nared za tekmo. Vsi ostali smo zdravi in odlično fizično pripravljeni, saj smo vse priprave odlično trenirali in se posledično dobro pripravili na sezono," je dodal izbranec trenerja Darka Milaniča, ki kot že rečeno ne bo

 
 

"Čaka nas zelo težka tekma, to smo lahko videli že v Gruziji. Nasprotnik je zelo kvaliteten, zato moramo biti maksimalno skoncentrirani in pripravljeni na vse."

Dejan Školnik

 
mogel računati na zelo pomembnega igralca v svoji ekipi, Hrvata Dejana Mezgo.

20-letni Školnik se Gruzijcev ne boji, a vseeno svari, da so kvalitetna ekipa: "Wit je sposobna, kvalitetna in agresivna ekipa, a mi igramo doma, zato se zavedamo, da moramo pred domačim občinstvom zmagati. Dali bomo vse od sebe in verjamemo v napredovanje v naslednji krog."

Wit, ki je bil pred prvim obračunom prava neznanka, je gruzijski prvak in prva tekma je pokazala, da gre za dobro pripravljeno in vodeno ekipo, ki zna Mariborčanom povzročati obilico težav. Školnik je vseeno optimist: "Njihova največja nevarnost nam preti iz njihovih zelo hitrih protinapadov, nekaj težav z njihovimi protinapadi smo imeli že v Gruziji. Našo priložnost vidim v tem, da so Gruzijci na trenutke nedisciplinirani v obrambi, zato moramo izkoristiti vsako njihovo napako in rezultat bo prišel.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.