Šport > Nogomet
20 ogledov

Škoti: "Odličen rezultat"

Mišo Brečko slovenska nogometna reprezentanca Slovenija Škotska Anže Petkovšek
Škotski selektor Craig Levein je po sredinem remiju na prijateljski tekmi s Slovenijo v Kopru škotskim medijem dejal, da je rezultat 1:1 odličen. Z remijem proti močni Sloveniji si bodo Škoti dvignili samozavest pred začetkom kvalifikacij za SP leta 2014 v Braziliji.

Craig Levein je že pred tekmo s Slovenijo hvalil našo reprezentanco in dejal, da je lahko Škotski, ki se na veliko tekmovanje ni kvalificirala že več kot dve desetletji, zgled za prihodnost. Tudi po tekmi je hvalil naše nogometaše, remi 1:1 pa označil kot odlično izhodišče za kvalifikacijske tekme proti državam iz tega dela Evrope, Hrvaški, Makedoniji in Srbiji.

"Najbolje smo igrali v prvih 30 minutah, najslabše pa zadnje pol ure," je poročilo s tekme na Bonifiki, kjer se je zbralo okoli štiri tisoč gledalcev, dejal škotski selektor in izpostavil predvsem mlade nogometaše, ki so si proti izkušenim Slovencem nabirali izkušnje. Prav te so po njegovem mnenju botrovale vodilnemu zadetku na tekmi, ko je debitantu Charlieju Mulgrewu pobegnil Mišo Brečko in podal predložek v kazenski prostor, kjer je bil Andraž Kirm v zračnem dvoboju spretnejši od Russella Martina, ki je za Škotsko igral šele drugič in zadel za 1:0.

Kljub vsemu je mladeniča pohvalil za obrambo v končnici tekme, kjer je po njegovih besedah Slovenija prevladovala in bila veliko boljša. "Remi je za nas odličen," je dodal selektor Otočanov in za konec pohvalil svoje navijače, ki so bili glasni vseh 90 minut: "Res so odlični. Spremljajo nas povsod po svetu. Njihovo igranje in petje nam vliva dodatno motivacijo. Upam, da so s predstavo zadovoljni in veseli, da so pripotovali v Slovenijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.