Šport > Nogomet
16 ogledov

Vučkić: "Tudi Wembley bo prišel"

vučkić slovenska nogometna reprezentanca dres Saša Despot
"Če bomo mi pravi, bo vse v redu. Upam, da mi bo selektor dal priložnost. Če mi jo je dal s 15 leti v članski ekipi Domžal ..." si je priložnosti za igro na pripravljalni tekmi s Škotsko zaželel Haris Vučkić, 19-letnik, ki ga je Slaviša Stojanović znova poklical med člane.

"Dober občutek je biti spet vpoklican v A-reprezentanco. Vedel sem, da bo poziv prišel, ampak moral sem igrati in pokazati, da sem v dobri formi. Nisem se preveč obremenjeval s klicem selektorja. Če dobro igraš v klubu, bo že prišel. V Newcastlu nisem veliko igral. Ko gre ekipi tako dobro, trenutno je šesta, potem je zelo težko priti v ekipo. Zato sem šel na posojo, da dobim novo izkušnjo. Včasih je dobro storiti korak nazaj. Vrneš se močnejši, izkušenejši, samozavestnejši. Ta korak je bil zame kar v redu," je za zurnal24.si povedal Haris Vučkić, po novem nogometaš drugoligaša Cardiffa, za katerega je že zabil prvenec, ni pa bil član ekipe, ki je doživela čast, da je v Carling Cupu pokleknila šele v finalu proti Liverpoolu, in to po enajstmetrovkah.

Škoti pobegnili žurat na Hrvaško
• GALERIJA: Slovenci blesteli v novih dresih
• INTERVJU Dedić: "Hvala Novakoviću in Korenu za vsak atom moči"
• Iličić: "Vedno nas je krasila igra z žogo po tleh"

"Igrati v finalu Carling Cupa ni 'kar nekaj'. Igrati na Wembleyju bi bila še ena dobra izkušnja. Žal nisem mogel nastopiti, ker sem igral že za Newcastle. Ampak s trdim delom bo prišlo vse, tudi za Wembley bo prišel čas," je prepričan vase 19-letni nekdanji član Domžal, od koder se je na Otok podal leta 2008. Prepričan je, da si bo z nastopi pri Cardiffu izboljšal status pri srakah, obenem pa se s prihodnostjo ne obremenjuje bolj, kot bi bilo treba: "V klub bom prišel z novim statusom. Morda se kluba dogovorita tudi za podaljšanje posoje. Kar bo Newcastle rekel, to se bo zgodilo."

Če bo Vučkić zaigral na sredini tekmi proti Škotski, bo dokončno konec bojazni, da bi v prihodnosti lahko debitiral za kakšno drugo reprezentanco. Ni skrivnost, da si mladega talenta želijo tudi v reprezentanci Bosne in Hercegovine, za katero seveda ne bi imel pravice nastopa, če bi debitiral v dresu slovenske članske reprezentance, četudi zgolj za nekaj sekund. Na potezi je Stojanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.