Šport > Nogomet
28 ogledov

Škoti po 14 letih z dudami nad Angleže

škotska navijači zastava EPA
Škotski navijači pomirjeni. Na Wembleyju bodo odmevale dude.

Škotske in tudi škotskih nogometnih navijačev si skorajda ni moč predstavljati brez tradicionalnega glasbila te dežele. A dolgo je kazalo, da bodo škotski nogometaši prikrajšani za podporo z dudami s tribun, ko se bodo 14. avgusta na Wembleyju pomerili z Anglijo. Toda nogometni zvezi obeh držav sta zaplet rešili, predvsem v zadovoljstvo Škotov.

Prvo srečanje po 14 letih

Obračun Škotska - Anglija velja za najstarejše mednarodno nogometno tekmovanje; letos se bosta reprezentanci srečali prvič po 14 letih. A pri pripravi na prijateljsko tekmo čez slaba dva meseca ni šlo brez zapletov. Škoti so namreč zagnali vik in krik, ko so ugotovili, da so tudi njihove dude na seznamu prepovedanih stvari, ki jih navijači ne smejo vnašati na stadion.

Instrumente bo potrebno registirirati

Da bo volk sit in koza cela, so pri angleški nogometni zvezi zdaj zagotovili, da bodo njihovi tekmeci lahko na tribune prinesli tudi glasbeno opremo, vendar morali pred dvobojem prijaviti instrumente ter jih uradno registrirati za uporabo na tekmi.

"Angleški navijači, ki v sodelovanju z navijaškimi skupinami prinesejo instrumente na Wembley, so vedno dobrodošli. A vedno se morajo prijaviti, vsakega pa obravnavamo posebej, ker bi sicer kršili pravila o obnašanju na stadionu," je pravila igre na tribunah pojasnil predstavnik angleške zveze Stuart Mahwinney in dodal: "Potem ko uredijo formalnosti za vsako tekmo posebej in ko zadostijo določenim zahtevam, lahko svoje instrumente prinesejo na za to določene prostore na stadionu."

Škotske navijače je opozoril, da morajo dude prijaviti svoji zvezi, vsem neprijavljenim pa ne bodo dovolili vstopa na stadion.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.