Šport > Nogomet
703 ogledov

Slaba zelenica? Boljša kot na mnogih stadionih Prve Lige!

nk ankaran hrvatini prva liga NK Ankaran
Slovensko prvoligaško druščino je pred začetkom letošnje sezone dopolnil Ankaran, ki domače tekme igra v več kot 200 kilometrov oddaljenem Dravogradu.

Potem ko je Koper ostal brez licence za nastop v novi sezoni Prve Lige TS, je štafetno palico prevzel nogometni klub Ankaran in tako postal paradni konj primorskega nogometa.

Novopečeni član 1. SNL se je hitro znašel v nezavidljivem položaju, saj domači stadion ni ustrezal merilom in standardom Prve Lige, medtem ko prizadevanja, da bi začasno zavzeli koprsko Bonifiko ali se nastanili v Sežani, niso obrodila sadov.

Rešitev za infrastrukturno krizo se je pojavila na Koroškem, natančneje v Dravogradu, ki je od sedeža kluba oddaljen več kot 200 kilometrov. To pomeni, da Primorci sedem od devetih gostovanj igrajo bližje kot domače tekme!

Logističen zalogaj predstavlja določene izzive, a predsednik Sebastjan Dvojmoč poudarja, da so jih v Dravogradu sprejeli z odprtimi rokami. O tem priča tudi razprodana glavna tribuna za zadnjo tekmo z Olimpijo.

"Na Koroškem smo bili odlično sprejeti," je povedal predsednik kluba, ki epiloga zgodbe, vsaj za zdaj, ne pozna. "Glede stadiona smo povedali vse, kar smo imeli povedati. Ni nobenih sprememb. Igramo v Dravogradu, treniramo v Kozini. To je to. Mi imamo stadion v Dravogradu licenciran za celotno sezono. Ne vem, če se bo glede tega kaj spremenilo."

nk ankaran hrvatini prva liga | Avtor: NK Ankaran NK Ankaran
Ankaran si je uvrstitev v Prvo Ligo izboril tudi po zaslugi Rolteka Doba, aktualnega podprvaka 2. SNL, ki se je odpovedal napredovanju med elito. Primorci bi se morali za edino preostalo mesto pomeriti z Aluminijem, vendar so dodatne kvalifikacije odpadle po odločitvi licenčne komisije NZS, ki je zavrnila pritožbo Kopra.

Ankarančani so si tako z nekaj sreče utrli pot v 1. SNL, a njihovo mesto med deseterico nikakor ni nezasluženo. V prvih šestih krogih so nase opozorili z remijema proti Triglavu in Krškemu, dobro predstavo pa so prikazali tudi na zadnjem prvenstvenem obračunu proti Olimpiji, na katerem so se večji del srečanja enakovredno kosali z ljubljanskim klubom, nato pa izgubili (1:3) po prejetju dveh golov v zaključku rednega dela.

Po tekmi z Olimpijo se je šušljalo, da naj bi bila zelenica v Dravogradu previsoka, stadion pa v katastrofalnem stanju, kar po besedah predsednika ne bi moglo biti bolj oddaljeno od resnice. Kot je povedal za naš medij, je za oskrbo stadiona zadolžen Dravit, zavod za šport, turizem, kulturo in mladinske dejavnosti, ki svoje delo opravlja z odliko. "Za stadion skrbi Dravit, in to odlično. Mi smo samo najemniki," je zatrdil Dvojmoč.

"Zelenica je vrhunska, boljša kot na mnogih stadionih Prve Lige. To so natolcevanja. Dogodek je bil tako po varnostnih kot po organizacijskih kriterijih na vrhunskem nivoju," je o tekmi z Ljubljančani še povedal predsednik in svoje trditve podkrepil s fotografijami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.