Šport > Nogomet
9 ogledov

Slovenec odločil na Wembleyju

Kevin Kampl, liga prvakov, gol
1/6
Profimedias
Slovenski reprezentant Kevin Kampl je zabil edini zadetek na slovitem londonskem stadionu. To je bil njegov prvi zadetek v tej sezoni.

Le redki slovenski nogometaši so se vpisali med strelce v ligi prvakov, tokrat je to uspelo Kevinu Kamplu. Vezist Bayerja iz Leverkusna je mrežo Tottenhama zadel v 65. minuti. Kampl je najprej podal do Charlesa Aránguiza, ta je streljal, žoga pa se je ob posredovanju branilca Bena Daviesa srečno odbila do Slovenca. Ta je prišel sam pred Huga Llorisa in ga brez težav tudi premagal.

Tekma na slovitem Wembleyju v prvem polčasu ni ponudila veliko, na sploh prvi strel na tekmi je bilo treba čakati do 33. minute. Takrat je z okoli 20 metrov sšprožil domači Danec Christian Eriksen, a je streljal po sredini gola, kjer je bil na mestu vratar Bernd Leno. Na drugi strani zelenice je po napaki Kyla Walkerja do okroglega usnja prišel Julian Brandt, a preveč okleval pri strelu, odbitek pa je Javier Hernandez poslal že v ležečega Jana Vertonghena in iztržil le kot.

Na začetku drugega dela je sumljivo v kazenskem prostoru gostov padel Dele Alli, a je sodnikova piščalka ostala nema, kasneje pa je za las mimo vrat poletel tudi diagonalni strel Walkerja. Po novi napaki domačih branilcev, tokrat jo je storil Eric Dier, je v nadaljevanju dvakrat do strela prišel Hernandez, a je Chicharitov strel najprej zaustavil obrambni blok, kasneje pa še Lloris. A kapetan francoske reprezentance je kmalu zatem klonil po strelu Kampla.

V 83. minuti je bil izjemno blizu zadetka tudi domača ekipa. Dier je odlično izvedel prosti strel, žoga je poletela preko živega zidu in zadela prečko, odbitek pa nato v gol ni uspel potisniti niti Vincent Janssen. Že v naslednji minuti se je poškodoval Kampl, ki je tako vprašljiv za nastop v slovenski reprezentanci na gostovanju pri Malti.

Stojanović videl rdeče

Zaigrala sta še dva slovenska nogometaša. Benjamin Verbič je na tekmi proti angleškemu prvaku Leicester Cityju odigral 83 minut, gledalci v danskem glavnem mestu pa niso videli zadetka. So pa štiri gole zabili nogometaši Seville. Ti so gostili Dinamo, v 45. minuti pa je Petar Stojanović pri Zagrebčanih prejel rdeči karton. Andaluzijci so že prej vodili z 1:0, prednost igralca več pa so vnovčili v drugem delu drugega polčasa, ko so kar trikrat zatresli mrežo hrvaškega kluba. Stojanović je prvi Slovenec z rdečim kartonom v ligi prvakov.

Presenečenje pa so pripravili nogometaši varšavske Legie. Ti so brez pomoči navijačev, ti so bili kaznovani zaradi izpadov na prejšnjih evropskih tekmah, iztržili točko proti evropskim prvakom. Real Madrid je sicer povedel že v prvi minuti, ko je fantastično zadel Gareth Bale, kasneje pa je prednost belega baleta povišal še Karim Benzema. Na poti v gol je bila tudi žoga po strelu z glavo Raphaëla Varaneja, a je bila odbita z golove črte.

A nato je sledil velik preobrat, domači so kar trikrat zatresli mrežo španskega velikana, pod drugi gol se je v 58. minuti (2:2) podpisal v minuli sezoni član Olimpije Miroslav Radović. Gostitelji so nato celo povedli, a je že dve minuti kasneje v polno zadel Mateo Kovačić in v 85. minuti tudi postavil končnih 3:3.

Liga prvakov, skupinski del, 4. kolo:

Skupina E:
Tottenham : Bayer Leverkusen  0:1 (0:0)
Kampl 65.

Monaco : CSKA Moskva  3:0 (3:0)
Germain 13., Falcao 29., 41.

Lestvica: Monaco 8, Bayer 6, Tottenham 4, CSKA 2

Skupina F:
Borussia (D) : Sporting Lizbona  1:0 (1:0)
Ramos 12.

Legia Varšava : Real Madrid  3:3 (1:2)
Odjidja-Ofoe 40., Radović 58., Moulin 83.; Bale 1., Benzema 35., Kovačić 85.

Lestvica: Borussia (D) 10, Real Madrid 8, Sporting 3, Legia 1

Skupina G:
Porto : Club Brugge  1:0 (1:0)
Silva 37.

Köbenhavn : Leicester City  0:0

Lestvica: Leicester City 10, Porto 7, Köbenhavn 5, Brugge 0

Skupina H:
Juventus : Lyon  1:1 (1:0)
Higuain 13./11-m, Tolisso 85.

Sevilla : Dinamo Zagreb 4:0 (1:0)
Vietto 31., Escudero 66., N'Zonzi 80., Ben Yedder 87.

Lestvica: Sevilla 10, Juventus 8, Lyon 4, Dinamo 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.