Šport > Nogomet
495 ogledov

Slovenija ostala brez zmage ob koncu tekme

Lara Prašnikar Profimedia
Slovenke v izdihljajih tekme ob zmago proti Belorusiji.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi lige narodov v Budimpešti z Belorusijo igrala 1:1 (1:0). Izbranke Saše Kolmana bodo čez štiri dni igrale proti istemu tekmecu v Murski Soboti.

Slovenke so bile v Budimpešti na pragu prve zmage v ligi narodov. Vodile so vse do izdihljajev tekme, potem pa se morale zadovoljiti le s točko. V skupini ostajajo na tretjem mestu, kjer imajo dve točki, na vrhu je BiH s sedmimi, sledi Češka s šestimi točkami.

Slovenska vrsta je odločno začela, imela nekaj strelov, v 16. minuti pa je povedla z golom članice Leipziga Korine Lare Janež. Pozneje so nase opozorile tudi Belorusinje, a so Slovenke zadržale minimalno prednost.

V drugem polčasu sta imeli obe ekipi nekaj strelov, sprva je bila spet odločnejša slovenska zasedba, ki je grozila tudi v končnici tekme, med drugim je Ana Milović v 87. minuti zadela okvir vrat.

Ko je kazalo, da bodo Slovenke vzele vse tri točke, pa je v 93. minuti izid poravnala Anastazija Linik.

Slovenke bodo ob že omenjeni naslednji tekmi z Belorusijo v zadnjih dveh krogih 1. decembra gostile BiH, za konec pa 5. decembra igrale na Češkem.


Lestvica:
1. BiH           3   2  1  0   4:2  7
2. Češka         3   2  0  1   4:2  6
3. Slovenija     3   0  2  1   2:4  2
4. Belorusija    3   0  1  2   3:5  1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.