Šport > Nogomet
54 ogledov

Slovenija proti Severni Irski

slovenija, makedonija Anže Petkovšek
Slovenska reprezentanca je prispela v Belfast, kjer jo jutri ob 20.45 po slovenskem času čaka prijateljska tekma s Severno Irsko.

Izbranci selektorja Srečka Katanca so dobro razpoloženi pred tekmo in napovedujejo, da bodo naredili vse, da prekinejo niz severnoirske neporaženosti. Ta traja že devet tekem, z ugodnim ponedeljkovim razpletom bi Severni Irci popravili rekord po številu tekem, na katerih niso doživeli poraza.

"Vse skupaj je malo bolj sproščeno, ker gre za prijateljsko tekmo. Ampak čaka nas težak obračun, ki bo pokazatelj za naprej. Res je, da smo premagali Makedonce, kar je bilo pomembno za nas v tej novi izvedbi. Tudi v Belfastu bomo šli na zmago in tako poskusili nadaljevati v dobrem ritmu," pravi bočni branilec Bojan Jokić.

Slovenija je doslej igrala dvakrat v Belfastu, enkrat je igrala neodločeno, enkrat izgubila. "Severna Irska je zares trda ekipa in tekma bo dejansko težka," je povedal Jokić in dodal, da ga zaradi vloženega dela uvrstitev Severnih Ircev na letošnje evropsko prvenstvo v Francijo ni presenetila.

Katančevi izbranci so v soboto popoldne opravili tudi video analizo ponedeljkovega tekmeca. Jokić, ki kot posojen igralec španskega Villarreala igra za Nottingham Forest, je izsledke povzel takole: "Devet tekem so neporaženi, igrajo doma, tako da mislim, da bodo v prvih 20 minutah zelo visoko stali. Res je, da igrajo s preskakovanjem, vendar imajo dobre nogometaše. Eden izmed njih je tudi moj soigralec. Igrajo v dobrih klubih, pri tej preskok igri pa moramo biti zelo osredotočeni, da ne poberejo 'drugih' žog. Včasih znajo tudi od daleč zadeti, ampak mislim, da smo mi kakovostnejši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.