Šport > Nogomet
31 ogledov

Slovenija ugnala Izrael

Futsal Drago Perko
Slovenska izbrana vrsta v futsalu je naredila prvi korak k svetovnem prvenstvu, ki bo naslednje leto na Tajskem. Na kvalifikacijskem turnirju v Laškem je padel Izrael.

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v uvodni tekmi kvalifikacijskega turnirja za svetovno prvenstvo 2012 premagala Izrael s 3:2 (2:1). Za Slovenijo so zadeli Kristjan Čujec (15.), Sebastjan Drobne (19.) in Igor Osredkar (28.), za Izrael pa sta bila uspešna Oz Sabag (15.) in Matan Shriki (34.)

Slovenija je bila sicer od začetka dvoboja gospodar na igrišču, izpeljala je veliko nevarnih akcij, dvakrat tudi zatresla okvir vrat. Pritisk je obrodil sadove v 15. minuti, ko je Čujec matiral izraelskega vratarja z mojstrskim strelom, a že v naslednjem napadu je izenačil Sabag, ki je izkoristil protinapad tekmecev. Še pred koncem polčasa je Slovenija znova povedla, ko je po lepem prodoru Roka Grželja zadel Drobne.

Tudi v drugem polčasu so imeli Slovenci pobudo na igrišču. Osredkar je v 22. minuti znova zatresel vratnico, Alen Fetič je malce zatem še petič na tekmi zatresel okvir vrat, v 28. minuti pa je slovenska četverica v polju lepo izigrala Izraelce, Osredkar pa je zadel za 3:1. Kljub zanesljivemu vodstvu so domači še napadali, v 34. minuti pa so si privoščili napako, po kateri so gosti znižali na 2:3. Zatem je strela v okolici dvorane poskrbela za 15-minuti električni mrk, ki pa ni pomagal ne enim ne drugim, tako da je ostalo pri tesni zmagi gostiteljev.

"Zmaga je prišla težje, kot smo pričakovali. Vendarle so si fantje priigrali tri točke in če bo tako tudi jutri, bo zadeva pod streho. Bilo pa je težje od pričakovanj. Malenkost se je poznala naša utrujenost, mogoče smo imeli malo treme ob prvi tekmi, ampak upam, da bo jutri bolje. Upam tudi to, da bo realizacija boljša, saj danes pri tem nismo blesteli. Večkrat smo stresli okvir vrat kot kadarkoli doslej," je po tekmi povedal selektor Andrej Dobovičnik.

Slovenska vrsta bo tekmo 2. kroga igrala v petek, ko se bo ob 20.30 pomerila z Moldavijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.