Šport > Nogomet
1361 ogledov

Slovenija v zadnjih trenutkih v polno

slovenska reprezentanca Epa
Slovenska reprezentanca je v gosteh prišla do neodločenega rezultata.

Sodnik je na dvoboju med Severno Makedonijo in Slovenijo že pogledoval na uro, ko je po dolgi žogi v kazenskem prostoru domačih najvšje skočil Jaka Bijol in podal do samega Domna Černigoja, ki je malce z desne močno sprožil in zabil svoj tretji zadetek v dresu slovenske izbrane vrste. Z golom v 95. minuti so izbranci selektorja Matjaža Keka iztržili remi z rezultatom 1:1.

Slovenci so bili boljši v prvem polčasu, si priigrali nekaj priložnosti, najlepšo je po izjemnem preigravanju zamudil Josip Iličić, ki pa mu je ob strelu spodrsnilo in okroglo usnje je poletelo mimo vrat. Po prekršku nad Andražem Šporarjem bi bil lahko dosojen tudi prekršek za enajstmetrovko, a se sodniška piščalka ni oglasila.

V drugem polčasu, ko je prihajalo tudi do številnh menjav, med drugim je v slovenskem dresu debitiral novopečeni osemnajstletnik Benjamin Šeško, so povsem prevladovali gostitelji. Ti so tudi hitro povedli z 1:0, v 55. minuti je zadel Eljif Elmas.

Slovenci so v drugih 45 minutah zmogli le en strel na tekmečeva vrata, prav tistega za izenačenje.

Domen Črnigoj | Avtor: Epa Epa

Slovenski nogometaši bodo v petek odigrali še eno prijateljsko tekmo na domačem terenu v Kopru, ko bo njihov nasprotnk Gibraltar. Današnja in petkova tekma sta namenjeni tudi preverjanju določenih novih in novejših imen v reprezentanci, je pred prvim dvobojem poudaril Kek.

"Rezultat me vedno zanima, vsako tekmo želim dobiti. Veliko stvari v prvem polčasu je bilo dobrih, potem smo veliko menjali. Nato pa smo zakuhali sami sebi, imeli smo serije napak. Ampak to je najbrž cena, ki jo moramo plačati. Sem pa zadovoljen z določenimi igralci. Po golu je bilo jasno, da moramo poskušati s preskok igro. V prvem polčasu je bilo videti res kakovostno, a po menjavah izgubiš ritem. V prvem polčasu smo bili na želeni ravni, rad pa bi, da bi bili še hitrejši in nevarnejši za gol. Morali bomo odločneje in konkretneje igrati, da ne bi dobili takšnih golov, kot smo ga. To je bila tekma, ki jasno pokaže nekatere stvari, se pa vidi, da je konec sezone, vidi se, da so nekateri daleč od forme. Severna Makedonija je zelo neugoden tekmec za vsakogar, vidi se, da se pripravlja na EP. Ima veliko igralcev, ki jih dobro poznam, želim ji dober rezultata na Euru, verjamem, da lahko pokaže dobro predstavo," je po tekmi sicer povedal selektor Slovenije.

Komentarjev 1
  • izy 07:01 02.junij 2021.

    Katastrofalna predstava Slovenije, brez teka, žara borbe, brez repa in glave. Naj spoka Kek, igra brez prihodnosti že 10 let eno in isto. Glejte mlade na U21 prvenstvu kako se igra sodoben nogomet.