Šport > Nogomet
541 ogledov

Slovenska nogometna liga menja program

olimpija maribor NK Olimpija/Facebook
Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je dogovorila za sodelovanje s podjetjem United Media Sarl.

Nogometna zveza Slovenije je med ponudbami za medijske pravice prve slovenske nogometne lige, pokala Slovenije, 2. slovenske nogometne lige in prve slovenske ženske lige za obdobje 2021 - 2025 izbrala podjetje United Media Sarl, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije (NZS). Tekme bodo po novem na Sportklubu.

Prva slovenska nogometna liga, najbolj priljubljeno slovensko klubsko športno tekmovanje, ki se je, kot menijo pri NZS, predvsem v času pandemije koronavirusa izpostavilo kot vlečni konj slovenskega klubskega športa, se v obdobju od leta 2021 do 2025 za štiri sezone seli na programe televizije Sportklub.

"Ta razpis smo izpeljali skupaj s prvoligaškimi klubi, z namenom pridobiti partnerja, ki se bo najbolj približal njihovim željam in zahtevam. Pogodbena vrednost, ki smo jo iztržili, je rekordna in je bistveno, bistveno višja od dosedanje in bo v celoti razdeljena klubom, kar jim bo močno pomagalo pri njihovem finančnem poslovanju oziroma delovanju," je ob tem povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.

"Prvič v zgodovini bosta nekaj sredstev iz naslova pravic deležna tudi druga liga ter ženski nogomet, kar samo dokazuje, da se slednja razvijata v pravi smeri. Mislim, da bo klubskemu nogometu zaradi tega sodelovanja prihodnost nekoliko lepša," je dodal Mijatović.

Na tej televiziji lahko gledalci doslej spremljajo nogometno ligo prvakov, evropsko ligo in ligo narodov, angleško prvenstvo, tekmovanja pod okriljem Fibe, ATP, evroligo in druge športne dogodke.

marko simeunović sportklub Velika sprememba Šport Številni Slovenci bodo odslej prikrajšani za športne vsebine
Komentarjev 2
  • midos 13:04 15.december 2020.

    Že reprezentanco se ne da gledat, zdej pa še prvo ligo . NZS nej takoj prekine pogodbo 80% procentov ljudi nima sport kluba

  • marialorca 09:03 15.december 2020.

    Komaj čakam, da bo Obrez komentiral tekmo Olimpija - Maribor. Kdo bo "njegov Messi" v tem prenosu?

Sorodne novice