Šport > Nogomet
1070 ogledov

Slovenski reprezentant okrepil evropskega velikana

Adam Gnezda Čerin Profimedia
Gnezda Čerin odslej pri Panathinaikosu.

Slovenski nogometni reprezentant Adam Gnezda Čerin bo v prihodnjih štirih sezonah igral za grški Panathinaikos, je klub objavil na uradni spletni strani. Dvaindvajsetletni vezist je bil do nedavno član nemškega Nürnberga, od avgusta 2020 pa je kot posojeni nogometaš igral za hrvaško Rijeko.

Adam Gnezda Čerin | Avtor: Profimedia Profimedia

V Nemčiji se nekdanji nogometaš Domžal, tam je tudi začel kariero in v članski konkurenci zbral 65 nastopov, ni najbolje znašel, odigral je le pet obračunov. Precej bolj je nase opozoril na Hrvaškem. Za Rijeko je odigral 73 tekem ter se trikrat vpisal med strelce, enajstkrat pa med podajalce.

Gnezda Čerin je za člansko izbrano vrsto nastopil 13-krat, debitiral pa je 11. novembra 2020 na prijateljski tekmi proti Azerbajdžanu. V zadnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju je odigral šest tekem, v zdajšnji izdaji lige narodov pa je odigral vse štiri obračune, dva ga s slovensko reprezentanco čakata še septembra. Dvaindvajsetletnik je sicer igral tudi v vseh mlajših slovenskih selekcijah od U16 naprej.

Adam Gnezda Čerin | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.