Šport > Košarka
750 ogledov

Neverjetno: snežni metež odnesel Zdovčevo tekmo - v Atenah!

parlament Atene sneg snežni metež
1/11
Epa
Grško prestolnico je zajelo močno sneženje, ki je povsem ohromilo mesto.

Jutri bi morala biti v atenski dvoarni OACA na sporedu zaostala tekma 18. kola Evrolige med domačim Panathinaikosom in Žalgirisom pod taktirko Jureta Zdovca.

Obračun ne bo odigran v predvidenem terminu, saj je močno sneženje v grškem glavnem mestu povzročilo velike preglavice. Cestni promet je močno oviran, tudi zračni tranzit je zaenkrat na čakanju. Ekipa Žalgirisa tako danes ni mogla poleteti proti Atenam.

"Tekma je bila preložena zaradi nujnih ukrepov, ki jih je sprejela grška vlada ob posledicah slabega vremena," so zapisali pri Evroligi. 

"Vodstvo tekmovanja bo ocenilo, kateri nadomestni termin bo najboljši za obe moštvi in za lastnike televizijskih pravic. Nadaljnje informacije bomo sporočili v prihodnjih dneh," so dodali.

Vprašljiva je tudi izvedba četrtkove tekme med pirejskim Olympiacosom in beograjsko Crveno zvezdo.

V Atenah se vse od ponedeljka soočajo z redko pošiljko snega. Medtem ko so vsakdanje poslovne in izobraževalne aktivnosti otežene, pa so si mnogi privoščili nekaj uživanja na beli podlagi.

Na ploščadi pred grškim parlamentom so vzniknili sneženi možje, prebivalci prestolnice so se preizkusili tudi v kepanju in drugih zimskih rekreativnih aktivnostih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice