Šport > Nogomet
29 ogledov

Slovenski upi s petardo nad Bolgare

kvalifikacije EP 2015 do 21 let (Slovenija - Rusija) Simon Maljevac
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let v Stari Zagori premagala bolgarske vrstnike s 5:1 (2:1).

Slovenski upi so se po petkovem porazu proti Rusiji pobrali in v Bolgariji prišli do svoje druge zmage v kvalifikacijah. Z njo so se malce približali tekmecem pred sabo, a od vrha, na katerem sta Danska in Rusija, so oddaljeni še precej. Kljub temu so Kavčičevi nogometaši tokrat zadovoljili in z novimi tremi točkami končali nastope v letu 2013. Naslednja tekma jih čaka 5. marca v Andori.

"Po taki zmagi moraš biti zadovoljen. Vsem igralcem bi čestital. Pričakovali smo težko tekmo glede na to, da so Bolgari povsem enakovredno igrali proti Rusom in Dancem. Tako je tudi bilo prvih 20 minut, nato smo jih odprli, po prejetem golu pa povsem nadigrali. Mogoče bi bila lahko zmaga še višja. Morda se nam je danes vrnilo nekaj stvari s prejšnjih tekem, ko smo imeli nekaj smole. Res lepa zmaga za konec leta," je po tekmi povedal Kavčič.

Pučko zabil za vodstvo

Na tekmi v Stari Zagori je v deveti minuti priložnost za domače zapravil Simeon Slavčev, tri minute pozneje pa je na drugi strani z enako mero vrnil Haris Vučkić. Po novi zapravljeni priložnosti Urbana Žiberta pa so Slovenci povedli v 24. minuti, ko je po podaji Vučkića zadel Matej Pučko.

Domači so izid hitro izenačili, v 28. minuti je zadel Aleksandar Kolev. V 30. minuti je znova zagrozil Pučko, štiri minute zatem pa je Sloveniji novo vodstvo priigral Enej Jelenič po Žibertovi podaji.

Drugi polčas v znamenju Slovenije

V drugem polčasu sta imeli obe ekipi po nekaj priložnosti, v 64. minuti pa je Vučkić Sloveniji priigral že vodstvo s 3:1, potem ko je zadel po podaji Jeleniča.

Deset minut pozneje pa je bil Vučkić v vlogi podajalca, zmago pa je z golom potrdil Elvis Bratanović. Za nameček je v 81. minuti rdeč karton dobil še Milen Gamakov, Bratanović pa s svojim drugim golom na tekmi postavil končni izid.

Iz kvalifikacij se bodo sicer v tako imenovani "play-off" uvrstili zmagovalci desetih skupin in štirje najboljši drugouvrščeni. V "play-offu" bodo reprezentance igrale po izločilnem sistemu, ki bo dal sedem udeleženk zaključnega turnirja, na katerem bo še gostiteljica Češka.

Kvalifikacije za EP, rezultati:

Skupina 2

Bolgarija : Slovenija 1:5 (1:2)
Kolev (28); Pučko (24), Jelenič (34), Vučkić (64), Bratanović (74, 90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.