Šport > Nogomet
1000 ogledov

Sloviti roker pred propadom rešil klub, ki je letos praznoval 145 let

Bolton Wanderers Profimedia
Angleški nogometni klub Bolton Wanderers bo uspel preživeti.

Sloviti bobnar Nick Mason, eden od ustanoviteljev legendarne skupine Pink Floyd, je pred propadom rešil nogometni klub Bolton Wanderers. S sovlagatelji je prispeval 10 milijonov funtov in tako klubu, ki je bil ustanovljen leta 1874 ter tako sodi med najstarejše na svetu, zagotovil obstoj. Boltonu je sicer grozil izbris, saj se je znašel v velikih finančnih težavah, dosedanji lastniki pa niso mogli odplačati dolgov. 

Uprava Boltona je v zadnjem času tako iskala investitorje, Mason pa je ustanovil družbo, ki je zdaj kupila padle Wanderers. Finančna injekcija naj bi zdaj zagotovila normalno poslovanje kluba. 

Bolton je bil sicer med klubi, ki so leta 1888 ustanovili skupno angleško ligo, doslej pa je trikrat osvojil FA pokal - najstarejše nogometno tekmovanje na svetu. Angleškega prvenstva mu ni nikoli uspelo osvojiti in je tako klub z največ sezonami med elito, ki pa še nikoli ni posegel po vrhu razpredelnice.

Nick Mason | Avtor: Profimedia Profimedia

Trenutno Wanderers igrajo v angleški tretji ligi, kjer se po štirih odigranih kolih nahajajo na zadnjem mestu. Zaradi neplačanih dolgov je bil sicer kaznovan z odvzemom 12 točk, s tremi porazi in enim remijem (gol razlika 0:12) pa je zdaj pri -11 točkah. Ekipa Boltona je trenutno vredna 3,20 milijona evrov, kar je za angleške razmere mizerna vsota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.