Šport > Nogomet
38 ogledov

Slovo od Vilanove v barcelonski katedrali

Valdes Puyol Xavi Iniesta Tito Vilanova Barcelona katedrala žalna slovesnost
1/7
EPA
V barcelonski katedrali so opravili komemorativno slovesnost za preminulega trenerja Barcelone Tita Vilanovo.

Mašo in slovesnost je opravil barcelonski nadškof, kardinal Lluís Martínez Sistach. Šlo je za edino javno slovo, ki se ga je udeležila tudi družina Tita Vilanove. Na stotine navijačev Barcelone je mašo spremljalo pred vrati katedrale na velikih zaslonih.

Svoje predstavnike so v Katalonijo poslali številni španski klubi: Espanyol, Real Madrid, Mallorca, Valencia, Real Betis in Sevilla. Navzoči so bili tudi predstavniki španske nogometne zveze in tujih klubov: Manchester Cityja, Fiorentine in Benfice. Sožalje so v preteklih dneh izkazali člani nogometne družine s celega sveta.

Notranjost katedrale prilagojena

V katedrali so se zbrali tudi številni člani katalonskih lokalnih oblasti, med njimi župan rojstnega kraja Vilanove (Bellcaire d’Empordà) David Font, premier Katalonije Artur Mas in župan Barcelone Xavier Trias. Katedrala je bila prirejena, da je svoj sedež v njej lahko našlo 1.500 ljudi. Že pred dnevi je za Vilanovo na stadionu Camp Nou žalovalo več kot 50.000 ljudi.   

"Danes je težak dan za Barcelono. Obljubljamo, da bo Tito vedno ostal globoko v naših srcih in da ga nikoli ne bomo pozabili," je dejal predsednik Blaugrane Josep Maria Bartomeu.

"Vedno moj angel varuh"

"Vedno si govoril, da si normalen človek, a na koncu je jasno, da to nisi bil. Normalna oseba ne prejema tako veliko ljubezni," je enega izmed svojih najboljših prijateljev še zadnjič nagovoril pomočnik trenerja Barcelone Jordi Roura

"Naš oče je bil junak, vzor, ki smo mu sledili, in naša prva ljubezen," je dejal 19-letna hči Vilanove Carlota, medtem ko je njen brat, 17-letni Adrià (sicer nogometaš Barcelone), dodal: "Mojemu očetu ni nič padlo z neba. Njegova strast do nogometa, naporno delo in posvečenost poslu so mu omogočili, da izpolni sanje in trenira Barcelono, ki jo je vedno nosil v srcu. Svoj uspeh bom posvetil tebi, vedno boš moj angel varuh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.