Šport > Nogomet
54 ogledov

Smrt nigerijske legende

Stephen Keshi EPA
V 54. letu starosti je za posledicami srčnega infarkta umrl nekdanji kapetan in poznejši selektor nogometne reprezentance Nigerije Stephen Keshi.

Stephen Keshi je bil kapetan tudi leta 1994, ko je Nigerija osvojila naslov afriškega prvaka in si priborila prvi nastop na svetovnem prvenstvu, leta 2013 pa je naslov afriškega prvaka osvojil še kot selektor.

Nigerijec je šele drugi v zgodovini, ki je naslov afriškega prvaka osvojil kot nogometaš in kot selektor. Pred njim je to z Egiptom uspelo Mohamedu El Gohariju. Iz Keshijeve generacije so najbolj znani nogometaši Nigerije še Finidi George, Rashidi Yekini, Jay-Jay Okocha, Samson Siasia, Daniel Amokachi in Sunday Oliseh.

Sicer pa Keshi ni bil le selektor Nigerije. Leta 2006 je na SP v Nemčijo popeljal reprezentanco Toga, nato se je vrnil v domovino in se z Nigerijo uvrstil na SP v Braziliji 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.