Šport > Nogomet
42 ogledov

Sodnik v komi po udarcu 17-letnika

nogometni sodnik napad EPA
V ameriški zvezni državi Utah je prišlo do incidenta na nogometni tekmi mladinske lige. Sedemnajstletni nogometaš je po tem, ko je prejel rumeni karton, udaril sodnika, delilec pravice pa se sedaj bori za svoje življenje.

Dolgoletni nogometni sodnik Ricardo Portillo je po udarcu, ki ga je utrpel na tekmi mladinske nogometne lige, padel v komo. Delilec pravice je pokazal rumeni karton 17-letnemu nogometašu, med vpisovanjem imena pa ga je najstnik udaril v glavo. Vročeglavega nogometaša so nato pridržali, vsebina obtožnice, ki ga bremeni napada, pa bo odvisna od zdravstvenega stanja 46-letnega delilca pravice.

Zdravniki v tem trenutku ne želijo dajati nobenih napovedi, razkrili pa so, da je Portillo v kritičnem stanju. ''Upamo na čudež in da bo vse vredu,'' je povedala Johana Portillo, hčerka nesrečnega sodnika, in dodala: ''Ko je delal zapisnik, se je nogometaš kar naenkrat pojavil in ga udaril.''

Johana je še razkrila, da se je oče s sojenjem nogometnih tekem ukvarjal ljubiteljsko, o nasilnem nogometašu pa je dodala: ''Ta oseba nam je povzročila veliko bolečine. Zahtevam pravico in dobili jo bomo. Če preživi celo življenje v zaporu, ne bo dovolj. To ne bo obudilo mojega očeta.''

Portillo se je najprej počutil povsem običajno, po tekmi pa ga je obšla slabost. Začel je bruhati kri, zato so prisotni hitro poklicali rešilce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.