Šport > Nogomet
18 ogledov

"Sodniki delijo kartone glede na barvo kože"

wakaso mubarak antonio barragan espanyol valencia EPA
Igralec barcelonskega Espanyola Wakaso Mubarak je na novinarski konferenci španske nogometne sodnike posredno obtožil rasizma ...

"Počutim se grozno ko to govorim, a sodniki v Španiji delijo kartone glede na barvo kože. Do nekaterih igralcev imajo precej večje spoštovanje kot do drugih," je Wakaso Mubarak zatrdil na druženju s španskimi novinarji.

Pred tedni je tovrstno polemiko obudil trener Valladolida Miroslav Đukić, ki je po tekmi svojega kluba z madridskim Atleticom povedal, da se nekateri očitno ne zavedajo, da so časi generalissima Franca že minili.

Ganski nogometaš v majici Espanyola je za zadnje mesto španskega kluba iz katalonske prestolnice na lestvici Primere okrivil prav delivce pravice. "Edina tekma, ki smo si jo zaslužili izgubiti, je bila proti Osasuni na Cornelli El-Prat (0:3, op. p.). Na vseh drugih tekmah so sodniki odločilno vplivali na razplet," je nadaljeval nogometaš, ki se je dotaknil tudi sojenja na tekmi Valencia - Espanyol pretekli konec tedna, na kateri je ekipa iz Barcelone izgubila z 1:2 na račun sumljivo dosojene enajstmetrovke v končnici tekme, ko naj bi Héctor Moreno storil prekršek nad Everjem Banego. "Tekma na Mestalli je bila navadno sra...," je na račun zadnjega poraza povedal nekdanji član Villareala.

Wakaso Mubarak je sicer v letošnji sezoni prejel osem rumenih in en rdeči karton,kar je največ med vsemi igralci v elitni španski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.