Šport > Nogomet
39 ogledov

Najbogatejši Zemljan kupil Real Oviedo

carlos slim EPA
Mehiški bogataš Carlos Slim, ki je po lestvici revije Forbes najbogatejši Zemljan, je "odrešil" padlega velikana španskega nogometa Real Oviedo z odkupom dela njegovih delnic ...

Carlos Slim je postal večinski lastnik asturijskega kluba Real Oviedo, potem ko je odkupil za dva milijona evrov delnic tega nekoč velikega nogometnega kolektiva, ki se v zadnjih letih ubada s finančnimi težavami. Slima so v preteklih mesecih povezovali tudi z investicijo v madridski Getafe.

"Inmobiliaria Carso S.A. de C. V., ki je v lasti gospoda Carlosa Slima, je pristala na ponudbo našega kluba, da odkupi del naših delnic. Podjetje ima resne načrte z našim klubom, ki ima zgodovinsko mesto v španskem nogometu in fantastično podporo s tribun, a se v zadnjih letih sooča s finančnimi težavami," so zapisali pri CF Real Oviedo.

Oviedo je zašel v težave na začetku tega stoletja, od tedaj pa se njegovi igralci podijo po nižjeligaških zelenicah, z nekaj vmesnimi prebliski. Od aktualnih nogometnih zvezdnikov so "otroci" Ovieda tudi Santi Cazorla (Arsenal), Michu (Celtic) in Juan Mata (Chelsea). Vsi trije so že pomagali klubu - ki ga je mehiška investicija rešila pred bankrotom - tudi s finančnimi sredstvi.

Real Oviedo je bil prvi asturijski klub, ki je zaigral v španski Primeri, vedno pa se je ponašal z izvrstno mladinsko šolo, ki je dala veliko zvenečih imen. Klub je bil ustanovljen leta 1926, njegovi zvesti navijači pa tudi v tretjerazredni Segundi B pričarajo eno najbolj vročih vzdušij na španskih stadionih.

Carlos Slim, 72-letni Mehičan, naj bi - po podatkih revije Forbes - imel pod palcem imel okrog 56 milijard evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.