Šport > Nogomet
2509 ogledov

Šokantni prizori: navijači napadali igralce, ti so se branili

izgredi turčija navijači Profimedia
Šokantni prizori iz Turčije, kjer so navijači domačega moštva vdrli na igrišče in napadli igralce Fenerbahčeja.

Navijači turškega Trabzonsporja so po porazu v 20. krogu turške Süper Lig vdrli na zelenico domačega stadiona Venue Papara Park in tam fizično napadli igralce Fenerbahčeja.

Napadeni nogometaši, ki so tekmo dobili z odločilnim golom v 87. minuti za končnih 3:2, so se bili primorani braniti, na pomoč pa so jim priskočili tudi redarji.

Po spletu je zaokrožil posnetek Michyja Batshuayija, ki je z visoko brco iz obrata zadel enega izmed privržencev domače ekipe, udarce pa je brez oklevanja podeljeval tudi Bright Osayi-Samuel.

izgredi turčija navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekateri navijači so se za spopad z igralci oborožili z zastavicami. Nekaj nogometašev Fenerbahčeja je ob tem poskušalo zbežati na varno, nekateri med njimi pa so ubrali drugačno strategijo, in sicer so se napadalcem postavili po robu!

Na drugih posnetkih, ki so zaokrožili po družbenih omrežjih, je mogoče videti navijača, ki grozi gostujočemu igralcu s kotno zastavico, vratar Fenerbahčeja Dominik Livaković pa je prejel udarec v obraz.

Po nasilnih prizorih je turški notranji minister Ali Yerlikaya napovedal začetek preiskave incidenta.

izgredi turčija navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

"Po nogometni tekmi med Trabzonsporom in Fenerbahčejem smo nemudoma uvedli preiskavo za identifikacijo gledalcev, ki so vstopili na igrišče, in preiskavo incidentov, ki so se zgodili ob koncu tekme. Nasilje na nogometnih igriščih ni sprejemljivo," je minister zapisal na družbenem omrežju X.

Turška nogometna zveza (TFF) je dogodke nemudoma označila za "nesprejemljive" in v izjavi zapisala, da bodo kaznovali odgovorne za te incidente.

To ni prvič, da je v tej sezoni v turškem nogometne prvenstvu izbruhnilo nasilje.

Ligo so decembra začasno prekinili za teden dni zaradi napada na sodnika na tekmi med Ankaragücüjem in Rizesporjem.

Takrat je predsednik Ankaragücüja Faruk Koca skupaj z drugimi osebami po tekmi na igrišču napadel sodnika Halila Umuta Melerja in poškodoval uradno osebo.

Halil Umut Meler Nečloveški napad Šport Prvenstvo prekinjeno, oglasil se je predsednik države

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.