Šport > Nogomet
4732 ogledov

Šokirani PSG razmišlja o tožbi zoper Evraja

patrice evra Epa
Pariški nogometni velikan razmišlja o tožbi proti nekdanjemu zvezdniku Monaca, Manchester United in Juventusa.

Francoski nogometni branilec Patrice Evra se je zapletel v nenavadno bitko s Paris Saint-Germainom. Povod zanjo je bilo nogometaševo "neprimerno" slavje na povratni tekmi osmine finala lige prvakov na Parku princev, kjer je njegov nekdanji klub Manchester United nadoknadil dva gola zaostanka in se z golom Marcusa Rashforda v četrti minuti sodnikovega podaljška uvrstil v četrtfinale tekmovanje.

Romelu Lukaku Šok v Parizu Šport VAR in Skomina poslala United v četrfinale

Evra si je tekmo ogledal s tribune in se divje veselil zmagovite enajstmetrovke v korist rdečih vragov. S tem je ujezil pristaše francoske ekipe in si nakopal bes nekdanjega soigralca pri Monacu Jérômea Rothena, ki mu je očital pomanjkanje spoštovanja. "Ko se naslednjič srečava, te bom oklofutal," mu je vrnil Evra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@manchesterunited #ilovethisgame @paulpogba

A post shared by Patrice Evra (@patrice.evra) on

Stvari so se nato zaostrile sila neprimernimi izjavami, ki jih je Evra izrekel na račun francoskega prvaka. Na družbenem omrežju Snapchat se je namreč pojavil posnetek, na katerem branilec verbalno obračuna s PSG-jem. "Parižani, vi ste navadni pe*ri, navadni pe*ri. Proti tam smo zaigrali z D ekipo in vas premagali. Igralci so otroci, ki so nekoč čistili moje kopačke. Ti fantje še sperme nimajo. Parižani, vi ste navadne pi*ke!"

PSG naj bi zdaj razmišljal o pravnih ukrepih zoper nogometaša. "PSG strogo obstoja homofobne žaljivke na račun našega kluba, predstavnikov in nekdanjega nogometaša. Njegove izjave so šokirale klub, ki se zavzema za vrednote spoštovanja in odprtosti," so zapisali v uradni izjavi.

Na odgovor Parižanov se je odzval tudi Evra. "Rad bi razčistil velik nesporazum, ki ga je treba zatreti v kali. Posnetek je nastal kot šala med prijatelji. Francoski mediji so besedo 'pede' prevedli na način, ki namiguje, da sem proti homoseksualcem. Nisem homofob. Vse imam rad. Če sem kogarkoli prizadel, se opravičujem," je med drugim sporočil 37-letni veteran.

Komentarjev 1
  • bojovi 12:33 20.marec 2019.

    Mislim da Evra bi lahko malce umiril svojo...navdušenost, lol.