Šport > Nogomet
21 ogledov

Solze Hernanesa ganile navijače Lazia

 Postiga Valencia Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Na Mestalli je ob koncu prestopnega roka ponovno precej živahno. Brazilec Hernanes v solzah očitno zapušča Lazio.

Klub bodo zapustili kolumbijski krilni napadalec Dorlan Pabón, mehiški ofenzivni vezist Andrés Guardado in portugalski osrednji napadalec Hélder Postiga

Hitronogi Kolumbijec se je pridružil São Paolu, podpisal je pogodbo do junija 2015. Pabón je sicer na Mestallo prišel šele pred pol leta iz Betisa. Tudi Postiga je imel kratek staž po prestopu iz lani izpadle Zaragoze. Portugalski reprezentant se bo Laziu pridružil na polletni posoji, moštvo Edija Reje pa se bo poleti odločilo, ali bo napadalca za stalno zadržalo.

Hernanes v solzah

Tabor sinje modrih medtem očitno zapušča brazilski vezist Hernanes. Na spletu se je pojavil posnetek njegovega srečanja z navijači v klubskem centru Formello. Ker se jim je najprej nasmehnil, ga je eden od vročekrvnih navijačev kar malce oštel, češ zakaj se smeje, a mu je bilo gotovo hitro žal, potem ko se je brazilski reprezentant pred vsemi razjokal in jim podaril tudi svoje nogometne čevlje.

"Fenomen! Ne odhajaj!" so mu nato hiteli klicati zbrani "laziali". Kljub vsemu posel z Interjem še ni sklenjen – novi lastnik črno-modrih Erick Thohir mora vodstvo rimskega kluba še premamiti s 15 milijoni evrov, medtem ko  privrženci nogometa s sinje modre polovice mesta protestirajo, saj ne želijo izgubiti morda celo najboljšega posameznika moštva. 

Čakata na pregled

Guardado, ki je bil dlje časa član "netopirjev", bo okrepil Bayer Leverkusen pod enakimi pogoji kot Postiga Rimljane. Ekipa z BayArene se bo o nadaljni usodi Mehičana odločila poleti. Tako Guardado kot Postiga morata še opraviti zdravniški pregled pri novih delodajalcih.

Valencia potrdila prihod

Kot okrepitev pa je na vzhodno obalo Španije prišel Seydou Keita. 34-letnik je nazadnje nastopal za kitajski Dalian Aerbin. Z Barcelono je med letoma 2008 in 2012 osvojil kar 14 lovorik. "Keita je podpisal za Valencio do 30. junija, z možnostjo podaljšanja dogovora za še eno sezono," je Valencia zapisala na svoji spletni strani.

Valencia je trenutno šele 10. v La Ligi, za mesti, ki zagotavljajo Ligo prvakov, zaostajajo za velikih 17 točk. "Netopirje" je pred nekaj tedni prevzel Juan Antonio Pizzi, nekdanji trener San Lorenza.

Jones iz Schalkeja v Turčijo

Ameriški nogometaš Jermaine Jones bo kariero nadaljeval v Turčiji pri Bešiktašu. Njegov dosedanji klub, nemški Schalke 04, ga je Turkom posodil do konca sezone. Jones bo lahko s turško ekipo po koncu polletnega sodelovanja sklenil dveletno pogodbo, je sporočil nemški klub.

V Schalkeju, kamor je prišel leta 2007, za 32-letnega vezista ni bilo več prihodnosti, danes pa je že objavil svojo sliko v novem belo-črnem dresu in zapisal, da se veseli prihodnosti. V Nemčiji rojeni igralec ima na svojem računu tri reprezentančne nastope za Nemčijo, pozneje pa je nastopal za ZDA in ima za to reprezentanco od leta 2010 že 38 nastopov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.