Šport > Nogomet
23 ogledov

Šporar popeljal Olimpijo do zmage; Koper silovito

Andraž Šporar Olimpija Crvena Zvezda Stožice Saša Despot
Olimpija je v uvodni tekmi 15. kola Prve lige v Celju stopila nazaj na zmagovita pota. Po porazu v Mariboru (1:0) prejšnji teden, so zmaji tokrat z dvema goloma Andraža Šporarja spreobrnili izid v knežjem mestu, kljub izključitvi Aneja Lovrečiča. Koper v primorskem derbiju povsem zasenčil Gorico.

šporar bajde tottenham | Avtor: Bravo1 Interblock Bravo1 Interblock
Čeprav so Celjani vodili in imeli zadnjih 20 minut igralca več na igrišču, jim ni uspelo preprečiti zmage zeleno-belih, sedme v zadnjih osmih krogih. Junak gostujoče ekipe je bil mladi napadalec Andraž Šporar, ki je zabil oba gola za Olimpijo. Ta je še potrdila drugo mesto na lestvici.

Moštvi sta v prvem polčasu prikazali izenačeno predstavo, ki jo je motilo močno deževje. V teh razmerah so se sprva bolje znašli domačini, ki so povedli v 13. minuti, ko je Nejc Plesec podal do Gregorja Bajdeta, ki je prišel do strela kljub dvema branilcema. Aleksander Šeliga se je žoge sicer še dotaknil, a je bil strel premočan. V 20. minuti so imeli domači še eno veliko priložnost, ko je na spolzkem terenu spodrsnilo Antoniu Delamei Mlinarju, sam pred vrati je bil Nikola Ivanović, a ni resno ogrozil Šelige.

Ljubljančani so izenačili v 24. minuti, ko je po podaji iz kota Aneja Lovrečiča z glavo zadel Andraž Šporar. Zgolj minuto zatem so bili zeleno-beli tik pred vodstvom, a je Erik Salkić s slabim strelom po protinapadu zgrešil prazen gol. Zadnji nevarnejši poskus v prvem polčasu je sprožil Sebastjan Gobec, ki je v 35. minuti meril malce premalo natančno.

V nadaljevanju so gledalci videli borbeno predstavo, v kateri sta obe ekipi sprožili nekaj nevarnih strelov. Pri domačih je Šeligo v 55. minuti znova preizkusil Gobec, pri gostih pa je v 59. minuti poskusil William Franklin Vicente, vendar se je izkazal Matic Kotnik. V 72. minuti pa je Lovrečič po prekršku nad Benjaminom Verbičem dobil drugi rumen karton, tako da so Celjani preostanek tekme igrali z igralcem več.

Kljub temu so bili številčno oslabljeni gosti boljši in konkretnejši tekmec, napadali in v 79. minuti imeli izjemno priložnost za vodstvo. Strel Blaža Božiča je najprej ustavila prečka, nato pa je iz neposredne bližine meril še Mitja Kovačevič, a je Kotnik preprečil ljubljansko veselje. V 80. minuti je na drugi strani z desetih metrov slabo streljal Klemen Medved, dve minuti pozneje pa so gosti povedli. Maticu Žitku je spodrsnilo v domačem kazenskem prostoru, do žoge je prišel Šporar in jo z diagonalnim strelom poslal v celjsko mrežo. V končnici tekme se je pri domačih poškodoval Miha Korošec, tako da so zadnje trenutke tudi domači igrali le z deseterico.

Olimpija Koper Mavrič Rožič Denis Popović | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Koper stresel jezo nad Gorico

Koprčani so po petih zaporednih prvenstvenih tekmah brez zmage v primorskem obračunu le vpisali nove tri točke. S skupno šesto zmago v prvenstvu, prvo pod vodstvom italijanskega stratega Rodolfa Vanolija, so se prebili na četrto mesto. Na drugi strani so Novogoričani, ki se že dolgo niso predstavili v tako slabi luči, doživeli že osmi poraz in vsaj začasno ostajajo na sedmem mestu.

Po uvodnem otipavanju moči so gledalci videli dva dobra strela Ivice Guberaca (14. in 23. minuta) iz razdalje, a je vratar Vasja Simčič ostal nepremagan. Po prvi res veliki priložnosti pa so domači povedli. Matej Pučko je stekel za obrambno vrsto gostov v prazen prostor, preigral Simčiča in žogo potisnil v prazno goriško mrežo za 1:0. V 40. minuti je spet od daleč dobro poskusil domači kapetan Guberac, a se je izkazal goriški čuvaj mreže. Izid polčasa je po kotu Guberaca z glavo postavil Miroslav Čovilo.

Tudi v drugem polčasu so imeli domači več od igre, Gorica pa je bila še naprej neprepoznavna. V 57. minuti je rezervist Ivan Brečević pobegnil gostujoči obrambi in z močnim strelom z roba kazenskega prostora dosegel tretji koprski gol. Isti igralec je v 70. minuti izkoristil grobo napako branilca Matije Široka in z enega metra žogo potisnil v prazno mrežo.

Osem minut pozneje je bil sam pred vratarjem Simčičem tudi Denis Popović, vendar je bil vratar belo-modrih na mestu. To pa je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi, na kateri mladi gosti iz Nove Gorice niso praktično niti enkrat resno ogrozili vrat Igorja Nenezića.

Prva liga, 15. kolo:

Celje : Olimpija 1:2 (1:1)
Bajde (13); Šporar (25, 82)
RK: Lovrečič (72/Olimpija)

Luka Koper : Gorica 4:0 (2:0)
Pučko (35), Čovilo (45), Brečević (57, 70)

Prestavljeno:
Aluminij - Mura 05
Triglav - Rudar Velenje
Domžale - Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.