Šport > Nogomet
1224 ogledov

Spremenili pravila, da bi zrinili Ronalda med najboljših 11?

cristiano ronaldo Epa
Na prvi pogled ni nič čudnega.

Nogometni navijači s celega sveta so na uradni strani Evropske nogometne zveze glasovali za najboljšo enajsterico leta 2019. V moštvo so se uvrstili vratar Alisson (Liverpool), branilci Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Matthijs De Ligt (Juventus), Virgil van Dijk (Liverpool) in Andy Robertson (Liverpool), vezista Frenkie de Jong (Barcelona) in Kevin De Bruyne (Manchester City), v napadu pa so se znašli Lionel Messi (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern), Cristiano Ronaldo (Juventus) ter Sadio Mane (Liverpool).

Na prvi pogled izbor ni čuden, a so se pri Daily Mailu razpisali, da so pri Uefi 'poskrbeli', da se je v izboru najboljših znašel tudi portugalski zvezdnik. Prav zaradi njega naj bi bil sistem 4-3-3 (štirje branilci, trije vezisti in trije napadalci; op. p.) zamenjan s precej neobičajnim sistemom 4-2-4. Pri tem je kratko potegnil član Chelseaja N'Golo Kante.

Francoz je imel namreč več glasov kot Ronaldo, a je iz enajsterice izpadel, saj sta na sredini več glasov prejela De Jong in De Bruyne, v novem sistemu pa je prostor le za dva igralca sredine igrišča. Kanteja je tako nadomestil 'presenetljivi' četrti napadalec. 

Liverpool Dominanca Liverpoola Šport Razkrita idealna enajsterica leta 2019

"To res ni dobro. To je prirejanje glasov. Zaradi velike Ronaldove popularnosti so se pri Uefi oglasili zvonci alarma in prišlo je do spremembe sistema. Po takšni potezi se le vprašate, česa so se še sposobni domisliti," so zapisali pri Daily Mailu.

Iz evropske krovne nogometne organizacije so sicer zapisali, da se Ronaldo v idealni postavi nahaja, ker je s Portugalsko osvojil Ligo narodov. Pisanja angleškega medija niso priznali, a sporočili, da so postavitve 4-2-4 vse pogostejše, posebej v reprezentancah.

"Formacija za ekipo leta je izbrana tako, da odraža glasove vzporedno z dosežki igralcev v Uefinih tekmovanjih," so pojasnili pri Uefi.

Komentarjev 1
  • Avatar Lion007
    Lion007 11:27 16.januar 2020.

    Še malo, pa bo že Oskarje za najboljšega igralce dobil.