Šport > Nogomet
2218 ogledov

Messi uradno šele 8. najdražji igralec na nogometni tržnici, Ronaldo niti med 40

Lylian Mbappe Epa
Nogometni observatorij (CIES) je objavil najnovejši seznam najdražjih nogometašev na svetu.

CIES je v četrtek objavil najnovejši seznam najdražjih nogometašev sveta, ki si kruh služijo v eni zmed lig znamenite petice (Anglija, Nemčija, Italija, Španija in Francija). Na seznam so uvrstili kar 166 nogometašev, katerih vrednost so ocenili nad 50 milijonov evrov.

Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi na seznamu je Kylian Mbappe, za katerega bi po mnenju CIES-a morali odšteti kar neverjetnih 265,2 milijonov evrov. Sledi mu Raheem Sterling iz Manchester Cityja, ki je ocenjen na 223,7 milijonov evrov, medtem ko prvo peterico zaključujejo Mohamed Salah iz Liverpoola (175,1 M), Jadon Sancho iz Borussie Dortmund (168,9 M) ter še en nogometaš Liverpoola, Sadio Mane (155,6 M).

Zanimivo je, kako nizko vrednost naj bi po CIES-a imela najboljša nogometaša zadnjega desetletja. Lionel Messi je z vrednostjo 125,5 milijonov evrov šele na 8. mestu, medtem ko je Cristiano Ronaldo šele na 50. mestu, njegova vrednost pa je ocenjena na 80,3 milijonov evrov.

Lionel Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

CIES naj bi vrednost igralcev na nogometni tržnici izračunal s pomočjo številnih izračunov, ki zajemajo nogometaševe kvalitete, starost, čas do izteka trenutne pogodbe ter predvsem katere ekipe se zanimajo za omenjenega nogometaša ter njihova finančna moč.

Izmed Slovencev se je na seznamu znašel Jan Oblak, katerega vrednost so ocenili na zgolj 54,6 milijonov evrov, zaseda pa šele 136. mesto. Izmed vratarjev so se pred škofjeloško hobotnico uvrstili Ederson Moraes (72,7 M), Jordan Pickford (73,2 M), Kepa Arrizabalaga (76,2 M) ter Alisson Becker (87,6 M).

Jan Oblak | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Celotno lestvico si lahko ogledate na spletni strani Nogometnega observatorija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice