Šport > Nogomet
30 ogledov

Srbi razkrili taktiko in odnesli točko iz Glasgowa

škotska srbija glasgow, kvalifikacije za sp 2014 Reuters
Po včerajšnjem dnevu, ko je bila na sporedu večina uvodnih kvalifikacijskih tekem za svetovno prvenstvo v Braziliji, sta bila v soboto na vrsti še dva obračuna. V prvem so Srbi proti Škotom v Glasgowu iztržili brez golov, kljub temu, da so pred tekmo nehote razkrili svoj taktičen načrt. Mreži se nista zatresli tudi na obračunu med Dansko in Češko.

Srbski selektor Siniša Mihajlović in njegovi sodelavci v strokovnem štabu so dan pred tekmo doživeli neprijetno presenečenje, ko so izvedeli, da je nekdo od njih v garderobi stadiona Hampden Park, kjer je potekal uradni trening in današnja tekma, pozabil mapo s postavitvijo igralcev srbske reprezentance in natančnim opisom njihovega območja gibanja in nalog. Taktične načrte so našli varnostniki na stadionu po srbskem treningu in so jih nemudoma odnesli do strokovnega štaba Škotske, ki ga vodi Craig Levein.

Kljub temu zapletu pa Srbi na Hampdenu niso bili v podrejenem položaju. Prvi polčas je minil v izenačeni igri, bilo je nekaj polpriložnosti na obeh straneh, izdelane situacije za dosego gola pa si ni pripravila nobena ekipa. Škoti so sicer imeli veliko kotov, a so bili predložki preslabi, gostje pa so še najbolj zapretili prek prostega strela Aleksandra Kolarova, ki ga je Allan McGregor odbil.

Drugi polčas smo videli podobno sliko, Srbi so dobro zadrževali posest žoge, Škoti pa so veliko poizkušali z visokimi predložki v kazenski prostor. Za domače je najbolj obetavno situacijo zapravil Steven Naismith, ki je po podaji Garyja Caldwella streljal mimo vrat. Gostje so bili najnevarnejši ob koncu tekme, ko je McGregor dobro blokiral strel Zorana Tošića.

Sobota brez gola

V drugi sobotni tekmi so se v Koebenhavnu pomerili Danci in Čehi. Tudi na tem obračunu skupine B sta mreži mirovali, dve udeleženki Eura 2012 sta si torej za uvod razdelili dve točki, kar je zadovoljiv razplet za ob izbrani vrsti.

Kvalifikacije za SP v Braziliji 2014, 1. kolo:

Skupina A:
Škotska : Srbija  0:0

Skupina B:
Danska : Češka  0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.