Šport > Nogomet
35295 ogledov

Srbija v šoku! Tragično se je ponesrečil sloviti trener in nogometaš

Miodrag Ješić Reševalni pas/Twitter
V prometni nesreči je umrl nekdanji trener in nogometaš Partizana ter jugoslovanske reprezentance.

Nekdanji trener in nogometaš srbskega nogometnega kluba Partizan 64-letni Miodrag Ješić je umrl danes v prometni nesreči, ki se je zgodila na magistralni cesti Ruma - Jarak, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug, sklicujoč se na informacije kluba iz Beograda.

Ješić se je rodil 30. novembra 1958 v Osečenici v Srbiji. Nogometnih veščin se je učil v mladinskih kategorijah Partizana, za prvo ekipo kluba iz Beograda pa je igral dvakrat od leta 1980 do 1985 in v sezoni 1990/91. Za črno-bele je odigral 148 prvenstvenih tekem in dosegel 13 golov.

Poleg Partizana je igral še za turška kluba Trabzonspor in Altay, v dresu katerega je leta 1994 tudi končal igralsko kariero.

Za mlado reprezentanco Jugoslavije je odigral 25 tekem, za jugoslovansko člansko reprezentanco pa je na osmih tekmah dosegel dva zadetka.

Miodrag Ješić | Avtor: Epa Epa

Ješić je treniral številne klube. Poleg Partizana je treniral še Radnički iz Niša, OFK Beograd, Budućnost iz Podgorice, Sarajevo, Slavijo in CSKA iz Sofije, Litex Loveč ter klube iz Romunije, Turčije, Irana, Tunizije, Libije, Mjanmarja, Egipta, Kitajske, Kuvajta, Združenih arabskih emiratov in Savdske Arabije.

Leta 2001, ko je treniral tunizijski Sfaxien, je njegova hčerka Jelena pri devetnajstih umrla v prometni nesreči, ki se je zgodila v Srbiji.

Komentarjev 1
  • Toma 20:05 08.december 2022.

    sak 1x gre!

Sorodne novice