Šport > Nogomet
28 ogledov

Srčne težave v nogometu

Antonio Cassano Reuters
Po težavah s srcem sta bila operirana napadalec Milana Antonio Cassano in trener Tottenhama Harry Redknapp. Italijan bo moral počivati še nekaj mesecev, angleški strokovnjak pa naj bi se hitro vrnil na klop Spursov.

Napadalec italijanske nogometne reprezentance in Milana, Antonio Cassano, je uspešno prestal manjšo operacijo srca, s katero so zaprli luknjico na organu. Cassanovo okrevanje naj bi po besedah podpredsednika Milana Adriana Gallianija trajalo od štiri do šest mesecev. Devetindvajsetletni Cassano je moral v bolnišnico v soboto, ko ga je na milanskem letališču obšla slabost. Odkrili so luknjico na srcu, zaradi česar je imel težave s pretokom krvi.

Po reprezentančnem premoru pa naj bi se na klop Tottenhama vrnil Harry Redknapp. Ta je bil prav tako operiran na srcu, saj je imel težave z zamašenimi srčnimi arterijami. "Po tem tednu tako ali tako sledi odmor zaradi reprezentančnih tekem. Po tem premoru se bom vrnil v Tottenham in na zelenico," je že izjavil 64-letni strokovnjak, ki je na operacijski mizi pristal po vadbi na domači tekaški stezi. "Doma imam napravo, na kateri tečem po pol ure nekajkrat na teden, da bi ostal v kondiciji. Tokrat me je po dveh minutah zaustavila bolečina v prsih. Imel sem tudi težave z dihanjem. Takoj sem prenehal z vadbo," je svoje težave opisal Redknapp in dodal: "Pravzaprav nisem bil preplašen, je pa to vsekakor dobro opozorilo. Klubski doktor me je nato poslal k specialistu, končal pa sem v bolnišnici. Že nekaj časa imam zamašene arterije. Tako kot drugi ljudje moje starosti jemljem tablete proti temu. Meni se reč ne zdi nič kaj posebna. Zdaj je to urejeno in kmalu naj bi se počutil bolje. Imam srečo, da delam v panogi, kjer je na voljo veliko zdravnikov in specialistov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.