Šport > Nogomet
27 ogledov

Srečko brez komentarja, Bojan sprememb ni videl

Bo Srečko Katanec vendarle sprejel Hajdukovo ponudbo? (Foto: EPA) EPA
Za komentar tekme med Slovenijo in Škotsko, ki se je končala s prijateljskim izidom 1:1, smo poklicali nekdanje selektorje, a očitno komentiranje tekem ni priljubljena tema.

Medtem, ko Zdenka Verdenika in Matjaža Keka nismo uspeli priklicati na telefon, smo po telefonu govorili z nekdanjimi selektorji Bojanom Prašnikarjem, Brankom Oblakom in Srečkom Katancem.

• POROČILO: Prva "točka" Slaveta: remi proti Škotom
• Po remiju igralci zatrjujejo: "Viden napredek"
• Vučkić: "Držal sem obljubo, igram za Slovenijo"

Katanec je bil kratek: "Ne dajem izjav," Branko Oblak pa si remija med Slovenijo in Škotsko ni ogledal, je pa gledal tekmo z nasprotnikom Slovenije v kvalifikacijah za SP 2014 Islandijo, ki je na gostovanju pri Črni gori izgubila z 1:2, a je Oblaka navdušila: "Morali bi zmagati. Izkazali so se za zelo dobro, čvrsto ekipo. V kvalifikacijah bodo zelo nevarni."

Edini, ki je podal svoj komentar na tekmo, je bil Bojan Prašnikar, ki pravi, da bistvenih sprememb v primerjavi z reprezentanco, ki jo je vodil Matjaž Kek, ni videl. "Igrali so skoraj isti igralci, le namesto Korena je igral Krhin. Z enakim kadrom je težko kaj bistveno spremeniti."

Trener nogometašev Olimpije težave vidi v poškodbah, zato za prihodnje tekme dopušča možne spremembe v ekipi, kot pozitiven pa je označil zaključek srečanja:  "Drugi polčas je bil boljši. V prvih 45 minutah so imeli Škoti posest in bili nevarni. Na prijateljskih tekmah ni vedno pomembno zmagati, dobro pa je."

Komentiral je tudi igro Miša Brečka, ki so ga po incidentu v Kölnu, ko je pod vplivom alkohola vozil po tirih, dobil zaupanje Slaviše Stojanovića in bil za mnoge najboljši igralec tekme v Kopru: "V življenju se ti zgodi marsikaj. Prepričan sem, da napake ne bo nikoli več ponovil. Igral je zelo dobro."

V sredo se je pri remiju mlade izbrane vrste proti Norveški (2:2) z dvema goloma izkazal mladi up Dejan Lazarević, ki bi utegnil kmalu okrepiti tudi izbrano vrsto. "Na njegovem igralnem mestu ima Stojanović zgoščeno konkurenco. Tu se bo bíla bitka, kdo bo bolj konkurenčen," zaključuje Prašnikar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.