Šport > Nogomet
64 ogledov

Katanec ga je pozdravil s šalo

alex pihler Facebook/NK Maribor
Med tistimi, ki jih danes na Brdu pri Kranju v okviru reprezentančnih priprav na drugo in tretjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 čakajo nove vadbene obveznosti, je tudi novinec Aleks Pihler.

Nogometaš Maribora Aleks Pihler pravi, da je bil ob povabilu selektorja Srečka Katanca za obračuna s Slovaško in Anglijo šokiran.

"Bil sem presenečen. Pričakoval sem povabilo v mlado reprezentanco, ko pa sem dobil povabilo v člansko, sem bil res zelo vesel," je ob srečanju s sedmo silo na Brdu pri Kranju povedal 22-letni vezist in dodal, da je za vpoklic izvedel doma. "S punco sva sedela na kavču in me je kar šokiralo," je pojasnil.

Pihler je trenutno član Maribora, kjer redno igra. S tem si je pri selektorju pridobil prednost pred klubskim soigralcem Blažem Vrhovcem, ki je sodeloval na prejšnjih akcijah. Sta se z njim kaj pogovarjala o selektorjevem izboru?

"Ne, nisva. Je pač taka situacija in to je treba sprejeti. Verjamem, da bo Blaž dal vse od sebe, da bo na naslednjem zboru mogoče spet tu. Jaz pa se bom trudil, da zadržim to mesto," je povedal Pihler.

Kariera se je kar naenkrat obrnila

Njegova kariera se je v zadnjih letih precej vzpenjala. Člansko kariero je začel pri Domžalah, vmes v sezoni 2014/15 kot posojen nogometaš igral v drugoligaški konkurenci za Triglav, v minuli sezoni je bil član Zavrča, od poletja naprej pa je član Maribora.

"Kariera se je kar naenkrat obrnila, od tega, ko sem igral v drugi ligi, do igranja v članski reprezentanci. Res gre na bolje," se je smejalo Pihlerju, ki je prestal tudi že srečanje z novimi kolegi.

"Super je, to so posebni občutki. To so igralci, ki igrajo v najboljših klubih na svetu in zelo sem vesel, da sem zraven. Upam, da bom dal svoj delež v tej ekipi," pravi sicer nekdanji reprezentant v praktično vseh mlajših selekcijah.

Kako pa ga je sprejel selektor? "V šali mi je rekel, da so me kar pretepli na zadnji tekmi (ob zmagi Maribora proti Domžalam s 3:1; op. STA)," je na kratko odgovoril 183 centimetrov visoki nogometaš, ki meni, da je za uspeh oziroma igranje na višji ravni pomemben predvsem miselni preskok.

"Mislim, da je predvsem glava tista, ki naredi razliko. Ko odigraš dobro, si poln samozavesti. So pa tu tudi še soigralci, ki so kakovostnejši. S tem lahko tudi tvoja kakovost bolj pride do izraza," je zaključil Pihler.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.