Šport > Nogomet
3472 ogledov

Starši begunci, on ima milijone evrov in sek... štirikrat tedensko

Inaki Williams
Nogometaš, ki je ponosen Bask.

Inaki Williams, nogometaš španskega prvoligaša Athletica Bilbaa, je bil gost v oddaji La Resistencia, kjer se je z voditeljem Davidom Broncanom pogovarjal o svojem privatnem življenju. 

Takoj na začetku oddaje je Williams poudaril, da je ponosen Bask, čeprav je temnopolt. Po poreklu je sicer iz Liberije, a sta njegova starša to državo zapustila zaradi vojne. Najprej sta se zatekla v Gano, kasneje pa ju je pot vodila do Španije. "Prišla sta do meje pri Melilli (špansko mesto na severu Afrike, ki meji na Maroko; op. p.) in preplezala ograjo. Pred tem sta morala pešačiti skozi puščavo," je težavno pot svojih staršev opisal uspešni nogometaš.

Brez težav je odgovoril tudi na vprašanje, koliko denarja ima trenutno na bančnem računu. "Med pet in deset milijonov evrov," je odgovoril Williams, na vprašanje o seksu pa odvrnil: "Štirikrat na teden."   

"Odvisen sem od igranja igre Fortnite in sem zelo slab poraženec. Ne prenesem poraza," je še priznal 24-letni napadalec, ki so mu soigralci dali nenavaden nadiimek. "Kličejo me 'Plenica', ker celotne dneve preživim s svojim dekletom."

Inaki Williams | Avtor: Profimedia Profimedia

Athletic Bilbao, poleg Barcelone in madridskega Reala edini klub, ki ni nikoli izpadel iz španske prvoligaške druščine, sicer še vedno upošteva nepisano pravilo, da lahko zanj igrajo izključno Baski, poleg tega pa tudi nogometaši rojeni v pokrajini, ki pa so nato sicer odraščali drugje, ter igralci, ki so rojeni izven Baskije, a so že v mlajših kategorijah branili barve baskovskih klubov. Edini tujci, ki so zaigrali za Athletic Bilbao, so bili francoski Baski (npr. francoska reprezentanta Bixente Lizarazu in sedanji član Manchester Cityja Aymeric Laporte) ter tisti, ki so imeli baskovske prednike.

Komentarjev 3
 • Elizabeth_William 12:16 16.maj 2019.

  Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži ...prikaži več temu delu in začne zaslužiti s tem, da sledi tej stranii. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

 • Avatar Kazuya
  Kazuya 09:54 16.maj 2019.

  kje je najdu fortnite igrat, bol zabitega špila pa še ne...

 • maresem 09:48 16.maj 2019.

  Nabijem ga na kurac, opico zamorsko.