Šport > Nogomet
22 ogledov

"Številni so želeli, da Gorica izpade"

Aluminij Gorica play-off Prva liga Kidričevo Katarina Ponjavić
Gorica je na prvi tekmi doma z Aluminijem remizirala (0:0), v hudi vročini "vrtnice" niso pokazale vsega, kar znajo. Na povratni tekmi je bilo drugače, Primorci so zasluženo ohranili prvoligaški status, ki ga od osamosvojitve še niso izgubili, kot edini ob Celju in Mariboru.

Trener Gorice je bil po zmagi svojih varovancev nad Aluminijem na povratni tekmi play-offa za uvrstitev v Prvo ligo (1:2) ponosen na igralce, ki so praktično rešili klub

"Trenirali nismo (v dneh pred tekmo, op. a.) skoraj nič, vsak dan smo delali zgolj po pol ure. Vedel sem, da nas je prva tekma močno izčrpala. Ljudje so mislili, da se fantje niso borili, toda to je bil pritisk, ki pride s tako pomembno tekmo. Vsi naši fantje so mladi in niso vajeni tega. Čestitam jim, da so zgarali celotno sezono. Mislim, da smo naredili manjši čudež, da smo v takih pogojih ostali v Prvi ligi," se je na finančne in organizacijske težave kluba ozrl trener in dežurni "gasilec" Miran Srebrnič, ki je v končnici prvenstva preporodil Goričane.

"Sam si ne predstavljam, da bi Gorica igrala v Drugi ligi. Gorica je vseeno bila štirikrat prvak te države in treba je držati tradicijo, da nikoli nismo igrali v Drugi ligi. Zato je bil pritisk še toliko večji. Poleg tega vem, da so v Gorici številni želeli, da bi izpadli. Če bi se to zgodilo, najbrž v Drugi ligi sploh ne bi igrali, ampak bi se vse razpustilo," je Srebrnič razkril, da najbolj črn scenarij ni bil daleč.

"Upam, da sedaj, ko smo si z igralci izborili prvoligaški status, da bomo zbudili koga v Novi Gorici in ohranili naš nogomet, v kakršnikoli obliki. Gorica je nogometno mesto, celotna regija nima prvoligaškega nogometa, Ajdovščine ni več, mi držimo stvar pokonci. Upam, da bomo prišli skozi te težke čase, čeprav ne bo lahko. Toda treba je razmišljati pozitivno in počasi narediti nekaj dobrega," je na severnoprimorsko okolje odločno apelirala legenda goriškega kluba in nekdanji slovenski reprezentant.

Pri Aluminiju so že vohali Prvo ligo

"Poskušali smo, a Gorica je kontrolirala tekmo in zasluženo slavila. Če po tej tekmi strnemo misli in naredimo analizo, lahko ugotovimo, da smo imeli v Gorici več situacij, da bi dosegli zadetek in si olajšali povratno tekmo. A po drugi strani moramo vedeti, da je Gorica kakovostna ekipa in ima nekaj nadpovprečnih posameznikov. Na primer Eleke, ki je bil nezaustavljiv," pa je po porazu na povratni tekmi za uvrstitev v Prvo ligo dejal trener Aluminija Damjan Romih.

Trener Štajercev je potarnal nad poškodbami, ki so v zadnjem obdobju pestile njegovo ekipo. "Mi smo sicer povedli, dobro smo se odpirali. Poznalo se nam je, da smo v zadnjih dneh izgubili štiri igralce zaradi poškodb, med tekmo pa še dva. Fantje so bili po tekmi v Krškem zelo razočarani, a moramo biti ponosni na to, kar smo dosegli v letošnji sezoni," se je razočaranja na stadionu Matije Gubca, ki je zahtevalo velik psihični davek, spomnil Romih.

"Hudo mi je za fante, ki so bili tako blizu. 'Vohali' so že Prvo ligo, njim je najtežje. Toda sedaj sledi premor, kjer bodo napolnili baterije in v naslednjem letu krenili po prvo mesto," je zaključil Romih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.