Šport > Nogomet
302 ogledov

Štirinajstletnik najmlajši športnik s profesionalno pogodbo

žoga nogomet Profimedia
V najmočnejši nogometni ligi onkraj luže je padel nov rekord.

Axel Kei, komaj 14-letni ameriški napadalec, rojen v Slonokoščeni obali, je postal najmlajši športnik, ki je podpisal pogodbo s profesionalnim klubom v severnoameriški moški nogometni ligi MLS. Kei je podpisal pogodbo z Realom Salt Lake, je v petek objavila franšiza MLS.

Kei, ki je bil član klubske akademije, je dva tedna po praznovanju svojega 14. rojstnega dne podpisal dvoletno pogodbo. Prejšnji rekord je imel Freddy Adu, napadalec, rojen v Gani, ki je bil 153 dni starejši, ko se je leta 2004 pridružil drugemu klubu MLS, DC United.

Kei je odraščal v Braziliji, kjer je bil njegov oče nogometaš, in se leta 2017 v starosti devet let z družino preselil v San Diego.

Oktobra lani je pri 13 letih začel igrati v razvojni ekipi Real Monarchs, ko je postal najmlajši igralec v zgodovini ameriškega profesionalnega kluba.

Real Salt Lake se je v zadnji končnici uvrstil v finale zahodne konference MLS. Klub bo sezono 2022 odprl v Houstonu 27. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice