Šport > Nogomet
7288 ogledov

Nizozemski reprezentant pri vsega 30 letih končal kariero: "Ne gre tako naprej!"

Davy Pröpper Epa
Kariero je končal nogometaš, ki je v zadnjih desetih letih močno zaznamoval najmočnejšo nizozemsko in angleško ligo.

Žalostna novica prihaja iz Nizozemske, saj naj bi se zaradi psihičnih in čustvenih težav nenadoma pri komaj 30 letih za upokojitev odločil tamkajšnji nogometni reprezentant Davy Pröpper.

Slednji je bil med leti 2015 in 2019 redni član nizozemske reprezentance, imel pa ja tudi zavidljivo klubsko kariero, katero je preživel pri najmočnejših nizozemskih ekipah ter v Premier ligi, kjer je nastopal za Brighton.

Davy Pröpper | Avtor: Epa Epa

Poleti se je sicer z Otoka vrnil v PSV, kjer je veljal za pravega ljubljenca navijačev, a ga tudi to ni uspelo dovolj motivirati, da bi nadaljeval z igranjem. Tekom igranja v Angliji naj bi namreč trpel za hudim domotožjem, pogrešal je družino, vse skupaj pa je botrovalo temu, da je popolnoma izgubil motivacijo in ljubezen do nogometa, katero ni uspel najti niti po vrnitvi v domovino.

"Ne morem več tako naprej. V času, ki sem ga preživel v tujini, sem spoznal, da ne uživam več v nogometu. Bilo je zelo težko, saj sem dopustil, da z mojim življenjem upravljajo nogometne tekme," je razlog za svojo odločitev pokomentiral Pröpper, ki se še ni odločil, s čim se želi ukvarjati v nadaljevanju življenja.

Bil je sicer produkt nogometne šole Vitesseja, za člansko ekipo svojega matičnega kluba pa je nastopal šest sezon, tekom katerih je zbral 162 nastopov in 21 zadetkov, obenem pa si je prislužil tudi svoj prvi vpoklic v člansko reprezentanco.

Davy Pröpper | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleti 2015 se je preselil k nizozemskemu velikanu PSV-u, za katerega je blestel dve sezoni ter bil eden glavnih razlogov za naslov državnega prvaka leta 2016. Na 89 tekmah je zbral 22 zadetkov, obenem pa si odprl vrata v tujino, saj je zanimanje zanj pokazal nov angleški premierligaš Brighton & Hove Albion.

Poleti 2017 se je tako kot najdražja klubska okrepitev v zgodovini preselil na angleško obalo ter bil prve tri sezone eden najboljših igralcev kluba ter eden najzaslužnejših, da so "galebi" vsako leto zadržali svoj prvoligaški status. Manj uspešna je bila le lanska sezona, ko je zaradi težav s poškodbami vpisal vsega 11 nastopov. V štirih sezonah pri Brightonu je sicer zbral 121 nastopov in 2 zadetka, saj je imel v vezi dosti manj napadalno vlogo, kot pri prejšnjih klubih.

Davy Pröpper | Avtor: Profimedia Profimedia

Lani poleti se je nato vrnil k PSV-u, pri katerem je znova blestel ter na 16 tekmah dosegel 1 zadetek, a se je v začetku januarja vseeno odločil, da ne najde več motivacije za nadaljevanje. Upokojil se je kot 19-kratni nizozemski reprezentant, ki se lahko pohvali tudi z dvema reprezentančnima zadetkoma ter drugim mestom v Ligi narodov leta 2019, ko je bil redni član prve postave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice