Šport > Nogomet
27 ogledov

Strelski kralj druge lige v Domžalah

Dob www.alesfevzer.com
Slovenski nogometni prvoligaš Domžale se je tudi uradno okrepil z najboljšim strelcem 2. slovenske nogometne lige Goranom Vukom. Starejši brat Slobodana Vuka, ki je že dlje časa član Domžal, je na 27 tekmah 2. SNL v dresu Rolteka Doba zabil 17 golov. Dobu je tudi pomagal pri preboju med prvoligaše.

"Slovenska nogometna javnost je Gorana dodobra spoznala šele v zadnjih tednih, ko je eksplodiral v dresu naših sosedov iz Doba. Mi smo bili z njim v stiku že pozimi, spremljali pa smo ga ves spomladanski del prvenstva. Ker se dober glas hitro širi in smo klubski kadroviki znani kot eni najboljših posnemovalcev, so za Gorana hitro pokazali interes tudi drugi prvoligaški klubi. Goran v Dobu ni imel poklicne pogodbe in naša ocena je bila, da je prerasel svojo sredino," je pojasnil športni direktor Nogometnega kluba Domžale Matej Oražem.

"Redno smo bili v stikih s trenerjem Doba Jernejem Javornikom in skupaj smo se dogovorili, da se bomo o Goranovi prihodnosti pogovarjali po tem, ko opravi vse obveznosti v Dobu, predvsem zaradi pomembnosti tekem, ki so sledile ob koncu njihove sezone. Mislim, da nam je to dobro uspelo, največ pa je tukaj pokazal kar Goran sam, saj je bil na obeh kvalifikacijskih tekmah proti Triglavu najkoristnejši igralec, zabil tri zadetke, nad njim pa je bil storjen tudi prekršek za enajstmetrovko. Dogovora smo se tudi držali, a zaradi pritiska, predvsem na igralca, in našega začetka priprav, smo v četrtek prestop tudi dokončali. Menim, da je Goran izbral najboljšo možnost, saj pri nas že uspešno igra njegov brat Slobodan, ki mu bo pomagal pri prilagajanju. Za oba napovedujem dobro sezono," je za spletno stran domžalskega kluba še povedal Oražem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.