Šport > Nogomet
33 ogledov

Šukalo na sodišču

Šukalo je včeraj dopoldne iz Nemčije v Maribor prišel zanikat vse očitke o nezak Katarina Pernat
Naslednji četrtek se bo na mariborskem sodišču moral pojaviti nogometaš Goran Šukalo, ki naj bi bil vpleten v prirejanje nedovoljenih iger na srečo.

Poleg nekdanjega slovenskega reprezentanta bodo morali pred sodnika stopiti še Kosta in Vasja Turner, Ivan Vinko in Zvonko Hajšek. Tožilstvo jim očita organiziranje denarnih verig in nedovoljenih iger na srečo ter sodelovanja v hudodelski združbi.

Največ zanimanja ob aferi je seveda požel Goran Šukalo, ki je 34-krat oblekel dres slovenske izbrane vrste in zabil dva gola, trenutno pa si služi kruh v nemškem drugoligašu Duisburgu. Kljub prvenstveni tekmi, ki jo igra njegov klub, je Primorec za Ekipo potrdil, da se bo sojenja udeležil. "Zakaj ne bi prišel? Dobil sem vabilo in pridem. To je to," je dejal Šukalo, o podrobnostih afere pa ni želel govoriti.

Peterica obtoženih naj bi sicer v dveh letih in pol svojega delovanja "obrnila" skoraj 43 milijonov evrov. Če bodo obtoženci spoznani za krive, jim zaradi kaznivega dejanja organiziranja nelegalnih iger na srečo grozi kazen od enega do osem let zapora. Če pride do ugotovitve, da so tudi prirejali rezultate, se lahko kazen še poveča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.