Šport > Nogomet
21 ogledov

Šuker še štiri leta na čelu HNS

Kovač Šuker Hrvaška novinarska konferenca predstavitev selektor Luka Stanzl/PIXSELL
Najboljši strelec SP 1998, Davor Šuker, bo tudi prihodnja štiri leta opravljal funkcijo predsednika Hrvaške nogometne zveze (HNS).

Nekdanji napadalec Davor Šuker je bil edini kandidat, delegati na današnji skupščini v Zagrebu pa so ga soglasno podprli. 46-letni Šuker je postal prvi mož HNS 5. julija 2012 po izredni skupščini, na kateri je nasledil Vlatka Markovića.

"Lahko smo ponosni"

"Lahko smo ponosni na uspehe, ki smo jih dosegli. Izvršni odbor je izbral Nika Kovača za selektorja, kar je bila izvrstna odločitev. Postavili smo temelje za razvoj novih projektov, lige 10, nogometnega kampa na Sveticah, multimedijskega projekta za navijače ... Zveza je naredila tudi vse, da članska vrsta na svetovnem prvenstvu v Braziliji uspešno igra," je dejal Šuker.

Nekdanji nogometaš Osijeka, zagrebškega Dinama, Seville, madridskega Reala, Arsenala, West Hama in 1860 Münchna je za hrvaško izbrano vrsto odigral 69 tekem, na katerih je dosegel 45 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.