Šport > Nogomet
17 ogledov

Šuler: "Švicarjem gre vse v gol"

Slovenija Švica Xhaka veselje zadetek Boštjan Tacol
Po uvodnem kvalifikacijskem porazu s Švico z 2:0, smo za njihovo perspektivo neuspeha v Stožicah povprašali tri igralce, ki so zadolženi predvsem za varovanje slovenskih vrat, Marka Šulerja, Jasmina Handanovića in Miša Brečka. Vsi so bili po obračunu z mislimi tudi že na torkovi tekmi v Oslu.

"Poraz je poraz, nikoli ni dobrodošel, a tokrat smo si ga pomagali zadati kar sami. Slovenski pregovor pravi: Slab začetek, dober konec. Tekem je še dovolj, ne smemo obupavati, moramo dvigniti glave in točke poiskati nekje drugje," je uvodoma povedal osrednji branilec Marko Šuler.

Kako je tekma izgledala iz slovenske zadnje linije, so bili tokratni gostje pač premočni? "Mislim, da Švicarji niso predobri za nas. V tekmo smo šli morda preveč spoštljivo, ko pa smo v drugem polčasu začeli ofenzivo, smo prelahko prejeli drugi zadetek, ki nam je spodrezal krila. A smo vseeno pokazali nekaj dobrih stvari, toda to še ni bila tista prava Slovenija, kot si jo vsi želimo. Smo pa na pravi poti, imeli smo nekaj lepih priložnosti, lepše kot Švicarji. V prihodnje moramo predvsem zmanjšati število napak v obrambi, saj vidite, da je vsaka usodna. Igrati moramo še močneje in bolj agresivno in potem bo prišel tudi rezultat."

Slovenija Švica navijači veselje zadetek | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Nekdanji igralec Gorice je poudaril, da so Švicarji do zmage prišli tudi s pomočjo sreče. "To je pač trenutno stanje Švicarjev, ki jim gre v zadnjem obdobju vse kar udarijo na vrata, v gol. To je tisti kanček športne sreče, ki ga mi še iščemo, oni pa so ga nocoj imeli. Toda srečo je treba izzivati in verjamem, da je bomo deležni že na naslednjih tekmah."

Član varšavske Legie je eden izmed tistih reprezentantov, ki v svojem klubu nimajo zagotovljenega mesta v začetni enajsterici. Gre morda tudi v tem iskati razloge za, na trenutke, nepovezano igro? "Mislim, da to ni vplivalo na našo predstavo, a bi bilo vsekakor dobrodošlo, da bi vsi v svojih klubih čim več igrali. Se je pa poznalo, da je bil to začetek kvalifikacij in zato je bila prisotna dodatna nervoza in je bila tekma posledično bolj napeta in živčna."

Slovenija Švica navijači | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Danes nam ni bilo usojeno"

"Dobro smo začeli, v prvih petnajstih minutah Švicarji niso prišli niti blizu naših vrat, nato pa se zgodi takšen trenutek, ki spreobrne potek tekme," je zadetek Granita Xhake pokomentiral slovenski vratar Jasmin Handanović in nadaljeval: "Ob polčasu smo se dogovorili, da ne smemo dobiti gola, saj bi ga sami posledično enkrat že zabili, a nas je po dobrih petih minutah presekal "evrogol" Švicarjev. Nato smo sicer imeli terensko premoč, a nismo bili dovolj nevarni v zaključku."

Mnogi so mnenja, da bi Handanović lahko bolje posredoval ob prvem zadetku gostov. "V takšnih situacijah se vse zgodi tako hitro, da nimaš časa razmišljati o položaju, poskušaš odreagirati po svojih najboljših močeh. Napake se dogajajo, to je nogomet, Švicarji so trikrat pošteno udarili proti golu in dosegli dva zadetka. Danes nam pač ni bilo usojeno zmagati," je razočarano razlagal Jasmin.

Slovenija Švica Brečko | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Jasko je odličen vratar"

"Oni so pač zadeli, mi ne. Poskušali smo igrati, nismo zabili iz nekaterih obetavnih situacij, oni pa so kaznovali vsako našo napako. Niso imeli več priložnosti kot mi, prvi gol pa so dosegli s precej sreče, po strelu, ki je le po naključju končal v naši mreži. Pri drugem zadetku pa je (Gökhan, op. p.) Inler res poslal pravo bombo proti našim vratom in ta gol nam je še otežil delo," pa je svoje videnje uvodnega obračuna za Slovenijo v skupini E podal Trboveljčan Mišo Brečko.

Brečko igra na položaju bočnega branilca in mora tako veliko sodelovati z vratarjem. Se je morda kaj poznalo, da v vratih tokrat ni bilo člana milanskega Interja, Samirja Handanovića? "Sam se na to ne oziram, tudi Jasko je odličen vratar, ki dobro opravlja svoje delo," je kapetan Kölna mirno izrazil vse potrebno zaupanje svojemu soigralcu.

Slovenija Švica Boštjan Cesar | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
V Oslo po zmago

Naslednji nasprotnik naših je torej Norveška, ki bo varovance Slaviše Stojanovića v Oslu gostila v torek. Koliko pozornosti so naši reprezentanti do sedaj že posvečali prvemu gostovanju v tem kvalifikacijskem ciklusu? "Igro Norvežanov smo si nekateri individualno že pogledali, bolj podrobno pa jih bomo spoznali v naslednjih dneh. A že sedaj vem, da jim lahko povzročimo veliko problemov," je optimistično napovedal Šuler.

Pozitivno v prihodnost gleda tudi naš čuvaj mreže. "Sedaj se je treba čim bolje regenerirati, se pogovoriti o dobrih stvareh v naši igri in poskušati odpraviti slabše elemente. Mislim, da smo kvalitetnejši od Norvežanov, a bomo to morali pokazati tudi na zelenici v Oslu," se na slabe izkušnje Slovenije z Norvežani ne ozira Handanović. "Tradicije so zato, da se rušijo," je še dodal s kislim nasmeškom.

"Izgubili smo dragocene točke, v Švici bo priti do njih še težje. Naslednje tekme je treba dobiti, to velja že za torkovo tekmo na Norveškem," pa pogumno napoveduje Brečko.

 

 

Komentarjev 4
  • snupy 11 14:29 08.september 2012.

    Najprej golmana zamenjat pa še ene pet drugih, predusem pa pomladit reprezentanco, manjka mladih ambicioznih ki v tujini igrajo ne pa ti stari ki na rezernih klopeh gledajo tekme.S temi igralci se sloveniji slabo piše.

  • 1111 13:49 08.september 2012.

    ...dobra kombinacija! ...samo kaj, ki morajo nogometaši pridobivat točke, za prodajo...pa še kdo dobi....

  • Rok Predikaka 12:45 08.september 2012.

    samir,brečko,elsner,cesar,jovič/arghusiličič,kurtič,vršič ,birsa/lazarevič,kirmvelikonja matavž/tavares fajičmorda še ;vučkič,kampl , dedič??,ljubijankič,volaš mezga,mejač ? menjave mordanekaj takšnega bi probal oz z temi igralci bi lahko probal res da pri nekatrih bo treba še državljanstvo pridobit.<br ...prikaži več />Mislim da imamo dokaj lahko ekipo za svetovno prvestvu vsaj za dodatne kvalifikacije .