Šport > Nogomet
13 ogledov

Super Mario poslal Milan v Ligo prvakov

(Sampdoria - Juventus)
1/23
EPA
AC Milan je v zadnjem kolu italijanske Serie A trpel za odločilno zmago pri Sieni, ki je rdeče-črnim prinesla končno tretje mesto in uvrstitev v kvalifikacije za naslednjo sezono Lige prvakov (2:1). Fiorentina je bila po petardi pri Pescari (5:1) dolgo pred velikim uspehom, a je po enajstmetrovki Maria Balotellija odločilni gol v 87. minuti zabil Philippe Mexès.

Brez drame ni šlo - AC Milan si je tretje mesto na zadnji tekmi letošnje sezone Serie A zagotovil šele v zadnjih desetih minutah, ko je pri Sieni zelo sumljivo dosojeno enajstmetrovko najprej izkoristil Mario Balotelli, ki je poravnal izid na 1:1, delo pa je po gneči pred vrati dokončal branilec Philippe Mexès.

Sedemkratni evropski prvaki so ob visokem vodstvu Fiorentine pri Pescari nujno potrebovali zmago, a po 25 minutah slabe tekme zaostali po zadetku Claudia Terzija. Balotelli, ki je celo tekmo neuspešno poskušal z vseh položajev, je nato v 84. minuti hitro padel v kazenskem prostoru, Mauro Bergonzi pa je pokazal na belo točko.

Zaradi ostrih protestov je izključil domačega trenerja Giuseppeja Iachinija, potem ko sta le nekaj minut prej pordečela tudi gostujoči kapetan Massimo Ambrosini, takoj za tem pa tudi Christian Terlizzi. Balotelli je ostal stoodstoten pri strelih z najstrožje kazni v profesionalni karieri in poravnal izid, Mexes pa je nato žogo spravil čez črto po prostem strelu, ki tudi ni navdušil domačih.

Petarda Udineseja "njihovemu" Samirju

Milan je tako s težko prigarano zmago ohranil prednost dveh točk pred navdušujočo Fiorentino, ki je bila za celotno sezono izjemnih predstav nagrajena vsaj z nastopanjem v Evropski ligi. Varovanci Vincenza Montelle so za konec razbili Pescaro s hat-trickom Adema Ljajića (5:1).

Na San Siru je Inter s Samirjem Handanovićem dobil petardo njegovega nekdanjega kluba Udineseja, ki si je za razliko od črno-modrih zagotovil nastopanje v Evropski ligi (2:5). Blamažo sta vsaj malce ublažila Juan in Tommaso Rocchi, medtem ko se prihodnost trenerja Andree Stramaccionija na milanski klopi zdaj zdi še bolj nemogoča.

Juvetovo slovo s scudettom in 87 točkami

Juventusu ni uspelo, da bi sezono, v kateri je osvojil že 29. naslov italijanskega prvaka, zaključil v velikem slogu, saj je v 38. kolu v gosteh klonil proti Sampdorii. Stara dama je tekmo dobro začela, saj je v 25. minuti prvi zadel Fabio Quagliarella. Nekaj minut kasneje je po prekršku gostujoče obrambe sodnik pokazal na belo točko, ki jo je natančno izvedel Éder Citadin Martins.

Ekipi sta se na odmor podali z izenačenim rezultatom, v drugem polčasu pa je za domače najprej v 57. minuti zadel Lorenzo De Silverstri, nato pa v 75. še Mauro Icardi in Sampdorii se je nasmihala velika zmaga. Poraz Jvuentusa je v sodnikovem podaljšku ublažil Emanuele Giaccherini.

Italijanska liga, 38. kolo:

Sampdoria : Juventus 3:2 (1:1)
Martins (31/11-m), Silvestri (57), Icardi (75); Quagliarella (25), Giaccherini (90)

Atalanta : Chievo 2:2 (1:0)
Stendardo (8), Giorgi (84); Théréau (76, 90)
Cesar je igral do 69. minute, Jokić (oba Chievo) je bil na klopi.

Bologna : Genoa 0:0
Krhin (Bologna) je odigral celo tekmo, Krajnca (Genoa) ni bilo v ekipi.

AS Roma : Napoli 2:1 (0:0)
Marquinho (47), Destro (58); Cavani (84)

Cagliari : Lazio 1:0 (0:0)
Dessena (75)

Inter Milan : Udinese 2:5 (1:3)
Juan (12), Rocchi (63); Pinzi (1), Domizzi (10), Di Natale (41), Silva (52), Muriel (66)
Handanović je branil celo tekmo, Belec (oba Inter) je bil na klopi.

Palermo : Parma 1:3 (0:3)
Miccoli (75); Gobbi (38), Valdés (41), Belfodil (45)
Kurtića in Iličića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Pescara : Fiorentina 1:5 (0:3)
Vittiglio (77); Ljajić (16, 25, 59), Fernández (28), Jovetić (54)

Siena : AC Milan 1:2 (1:0)
Terzi (26); Balotelli (84/11-m), Mexes (87)
RK: Terlizzi (70/Siena); Ambrosini (69/Milan)

Torino : Catania 2:2 (0:1)
Cerci (53), Bianchi (83); Almirón (25), Bergessio (62)
Birsa (Torino) je bil na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.