Šport > Nogomet
66 ogledov

"Superminister" Bierhoff za večjo učinkovitost

Oliver Bierhoff
Nemška nogometna zveza (DFB) je danes dobila novega odgovornega za vse športne programe.

Dosedanjega menedžerja, nekdanjega zvezdnika Oliverja Bierhoffa, so namreč na zasedanju zveze v Frankfurtu imenovali za direktorja za športne dejavnosti v okviru DFB oziroma, kot so novo funkcijo poimenovali nemški mediji, za nogometnega "superministra".

Po novem bo namreč zdaj 49-letni Bierhoff odgovoren prav za vse programe zveze, od članske moške reprezentance, ki bo naslednje leto v Rusiji branile naslov svetovnih prvakov, ženske, pa do mladinskih selekcij, v opisu njegovih delovnih nalog pa bo tudi iskanje talentov in sodelovanje pri načrtovani akademiji DFB, to naj bi začeli graditi naslednje leto v Frankfurtu.

Nova pooblastila so tudi posledica krčenja delovnih mest na zvezdi, kjer bodo namesto dosedanjih sedmih odgovornih direktorjev za posamezne programe v prihodnje imeli le še štiri, ti pa bodo sodelovali z generalnim sekretarjem zveze Friedrichom Curtiusom.

"Po temeljiti analizi smo prišli do spoznanja, da potrebujemo bolj pregledno delovanje vodstva in da moramo povečati učinkovitost. Zato smo združili področja, kjer so se delovne naloge prekrivale," je odločitev o združevanju programov pojasnil Curtius.

A ob dobri novici za Bierhoffa je DFB nato sporočila tudi slabo: nemška davkarija je namreč napovedala, da bo po spremenjeni davčni napovedi, povezani z dejavnostjo nemške zveze pri organizaciji svetovnega prvenstva 2006 v tej državi, zahtevala naknadno plačilo davkov oziroma poračun dohodnine v višini 19,2 milijona evrov. DFB se bo na to zahtevo davčnega urada pritožila.

Nemčija Azerbajdžan Kvalifikacije za SP Šport Nemci popolni, Črnogorcem ni uspelo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.